”Positiv till ny ägare i Tillväxtbolaget”

Arla är positivt till att Svensk mjölk blir delägare i Tillväxtbolaget och därmed blir dess femte delägare och finansiär i nya lantbruksinvesteringar.

Svensk mjölk, som ägs av Arla med flera mejeriföretag, blir Tillväxtbolagets femte delägare och finansiär. 
Syftet med bolaget är att underlätta för fler lantbruksföretag att göra investeringar för att stärka konkurrenskraften inom svensk mjölk- och animalieproduktion och växtodling. 

– Svenskt lantbruk står inför historiskt stora utmaningar och Tillväxtbolagets verksamhet är viktigare än någonsin. Det finns en stor potential inom svensk mjölkproduktion och vi ser att de investeringar som görs i till exempel nya stallar, robotar och förnybar energi kan öka lönsamheten, bidra till bättre hållbarhet och utveckla såväl djuromsorgen som arbetsmiljön, säger Jonas Carlgren som är orförande för Svensk mjölk och styrelseledamot i Arla. 

– Många mjölkproducenter står också inför generations- och ägarskiften som kräver kapital. Här fyller Tillväxtbolagets toppfinansiering och kompetens en mycket viktig funktion, tillägger Carlgren.

Svensk mjölk ägs av Arla, Norrmejerier, Falköpings mejeri, Skånemejerier ek för och Gäsene mejeri.
Det är mejeriföretagens branschorganisation och har som ändamål att driva projekt som stärker konkurrenskraften i svensk mjölkproduktion. Tillväxtbolagets nya ägarstruktur fastslogs idag den 31 mars, där Svensk mjölk, LRF och Lantmännen har lika andelar av bolaget och äger tillsammans cirka 70 procent. Övrig andel innehas till lika delar av Växa Sverige och HK Scan.  

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil