Löfbergs levererar till Waynes

Löfbergs levererar till Waynes
Svenska familjeföretaget Löfbergs ska leverera till tyskägda Waynes i tio länder. Foto: Pressbild Löfbergs

Löfbergs och tyskägda kafékedjan Waynes har skrivit ett avtal där Löfbergs blir kaffeleverantör till alla Waynes kaféer runt om i världen.

Waynes coffee startade som ett svensk företag 1994 och finns idag i tio länder i Europa, Mellanöstern och Asien.
Sedan något år är företaget tyskt och ägs av Tre, som ingår i tyska koncernen Tank & rastgruppe och har drygt 400 serviceställen inklusive 50 hotell vid de tyska motorvägarna.

Nu har man skrivit ett avtal med familjeföretaget Löfbergs som från våren nästa år blir exklusiv kaffeleverantör till alla Waynes-enheter runt om i världen.

– Vi delar passionen för den svenska fikakulturen, och har samma syn på kvalitet och hållbarhet. Det ekologiska kaffet är kärnan i Waynes verksamhet, och därför har det varit viktigt att hitta en leverantör som delar våra värderingar och har samma fokus på den goda smaken, menar Waynes vd Mats Hörnell som i Löfbergs ser ”en perfekt partner”.

Hos Löfbergs ser tf vd Fredrik Nilsson fördelar för båda parterna i det nya avtalet.

– För vår del handlar det om att Löfbergs får ett starkare fäste på den svenska kafémarknaden, samtidigt som vi når nya marknader ute i världen, konstaterar Nilsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil