Vegetarisk färs av svenska råvaror

Vegetarisk färs av svenska råvaror
Foto: Färsodlarna
Färsodlarna lanserar ny produkt – en vegetarisk färs gjord på 100 procent svenska råvaror. Tanken är att möta en ökad efterfrågan på veganskt.

Färsodlarna lanserar ny produkt – en vegetarisk färs gjord på 100 procent svenska råvaror. Tanken är att möta en ökad efterfrågan på veganskt.

Färsodlarna, ett initiativ inom svenskt växtbaserat protein, släpper nu sin första produkt.
Det handlar om en svenskodlad färs gjord på fyra ingredienser – svensk sötlupin, åkerböna, gråärt och raps från svenska åkrar.

– För att möta den ökande efterfrågan på vegansk och närodlad mat med kort och begriplig ingredienslista intar nu Färsodlarna den gröna marknaden, skriver man i en pressrelease.
Man konstaterar att man nu, baserat på flera års utveckling, testande och hårt arbete kan lansera den första färsen med rötterna i Sverige.

– Vi är mycket stolta över denna unika innovation. Vårt mål på Färsodlarna är att ge människor tillgång till god, växtbaserad mat som är lätt att tillaga. Då gör vi det enkelt och gott att minska sitt klimatavtryck. Vår första produkt är Svenskodlad färs som nu finns i dagligvaruhandeln, berättar Oddgeir Hole som är vd för företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil