Vegetarisk färs av svenska råvaror

Vegetarisk färs av svenska råvaror
Foto: Färsodlarna
Färsodlarna lanserar ny produkt – en vegetarisk färs gjord på 100 procent svenska råvaror. Tanken är att möta en ökad efterfrågan på veganskt.

Färsodlarna lanserar ny produkt – en vegetarisk färs gjord på 100 procent svenska råvaror. Tanken är att möta en ökad efterfrågan på veganskt.

Färsodlarna, ett initiativ inom svenskt växtbaserat protein, släpper nu sin första produkt.
Det handlar om en svenskodlad färs gjord på fyra ingredienser – svensk sötlupin, åkerböna, gråärt och raps från svenska åkrar.

– För att möta den ökande efterfrågan på vegansk och närodlad mat med kort och begriplig ingredienslista intar nu Färsodlarna den gröna marknaden, skriver man i en pressrelease.
Man konstaterar att man nu, baserat på flera års utveckling, testande och hårt arbete kan lansera den första färsen med rötterna i Sverige.

– Vi är mycket stolta över denna unika innovation. Vårt mål på Färsodlarna är att ge människor tillgång till god, växtbaserad mat som är lätt att tillaga. Då gör vi det enkelt och gott att minska sitt klimatavtryck. Vår första produkt är Svenskodlad färs som nu finns i dagligvaruhandeln, berättar Oddgeir Hole som är vd för företaget.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil