Självförsörjande på färsk sallad och örter

Självförsörjande på färsk sallad och örter
Från vänster: Johan Vanselius, butikschef, Tomas Lundvall, vd och handlare, Milleriine Axelsson som blir butikens ansvarige för odlingsanläggningen, Andreas Dahlin, vd för Swegreen. Foto: Swegreen
I ett samarbete med Swegreen blir nu Ica Maxi i Linköping självförsörjande när det gäller färsk sallad och örter via en ny butiksodling.

I ett samarbete med Swegreen blir nu Ica Maxi i Linköping självförsörjande när det gäller färsk sallad och örter via en ny butiksodling.

Butiksodlat blir ett begrepp som intresserar alltfler när det gäller färska grönsaker och örter.
Vi har tidigare berättat om hur Coop Hagastaden i Stockholm inlett ett samarbete med Grönska kring en omfattande butiksodling, som ett exempel.

Nu gäller det Ica Maxi i Linköping som genomför ett projekt tillsammans med Swegreen.
Man skapar vad som enligt en pressrelease blir Sveriges största butiksodling där man enligt samma release når till att ”varje dag kommer flera hundra färska bladgrönsaker kunna skördas till butikens kunder”.

– Mer närproducerat än så här blir det inte, säger Ica Maxi Linköpings vd Tomas Lundvall och mer närproducerat än direkt på plats kan det naturligtvis inte bli.
Själva odlingsanläggningen, som tar plats mitt i butiksentrén, kommer att ha glasväggar från golv till tak på tre av väggarna.
Detta tillsammans med ett iögonfallande ljus från plantornas Led-belysning, kommer att sätta en tydlig prägel på entrén till butiken när allt står klart senare i vår.

– Vi har valt en central plats för odlingen för att verkligen tydliggöra vårt engagemang för en grönare och mer klimatsmart matproduktion. Själva odlingen kommer att bli en destination i sig för våra kunder, och när de väl får möjlighet att smaka de här grödorna kommer många förstå vilken fantastisk kvalitet ett sådant här odlingssystem erbjuder, säger Tomas Lundvall.
– Vår sallad och våra örter kommer helt enkelt att vara smartaste maten i stan, tillägger han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil