Självförsörjande på färsk sallad och örter

Självförsörjande på färsk sallad och örter
Från vänster: Johan Vanselius, butikschef, Tomas Lundvall, vd och handlare, Milleriine Axelsson som blir butikens ansvarige för odlingsanläggningen, Andreas Dahlin, vd för Swegreen. Foto: Swegreen
I ett samarbete med Swegreen blir nu Ica Maxi i Linköping självförsörjande när det gäller färsk sallad och örter via en ny butiksodling.

I ett samarbete med Swegreen blir nu Ica Maxi i Linköping självförsörjande när det gäller färsk sallad och örter via en ny butiksodling.

Butiksodlat blir ett begrepp som intresserar alltfler när det gäller färska grönsaker och örter.
Vi har tidigare berättat om hur Coop Hagastaden i Stockholm inlett ett samarbete med Grönska kring en omfattande butiksodling, som ett exempel.

Nu gäller det Ica Maxi i Linköping som genomför ett projekt tillsammans med Swegreen.
Man skapar vad som enligt en pressrelease blir Sveriges största butiksodling där man enligt samma release når till att ”varje dag kommer flera hundra färska bladgrönsaker kunna skördas till butikens kunder”.

– Mer närproducerat än så här blir det inte, säger Ica Maxi Linköpings vd Tomas Lundvall och mer närproducerat än direkt på plats kan det naturligtvis inte bli.
Själva odlingsanläggningen, som tar plats mitt i butiksentrén, kommer att ha glasväggar från golv till tak på tre av väggarna.
Detta tillsammans med ett iögonfallande ljus från plantornas Led-belysning, kommer att sätta en tydlig prägel på entrén till butiken när allt står klart senare i vår.

– Vi har valt en central plats för odlingen för att verkligen tydliggöra vårt engagemang för en grönare och mer klimatsmart matproduktion. Själva odlingen kommer att bli en destination i sig för våra kunder, och när de väl får möjlighet att smaka de här grödorna kommer många förstå vilken fantastisk kvalitet ett sådant här odlingssystem erbjuder, säger Tomas Lundvall.
– Vår sallad och våra örter kommer helt enkelt att vara smartaste maten i stan, tillägger han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil