”Tiominutersmarknaden” trendar inom dagligvaror

”Tiominutersmarknaden” trendar inom dagligvaror
Foto: Mostphotos
Snabbleveranser, den så kallade tiominutersmarknaden, trendar internationellt inom dagligvaror och även i Sverige men frågan är vilka den hotar mest.

Snabbleveranser, den så kallade tiominutersmarknaden, trendar internationellt inom dagligvaror och även i Sverige men frågan är vilka den hotar mest.

Transport- och logistikföretag med egna varulager och som på tio minuter kan fixa hemleverans till lägre priser än man har i sin närbutik.
Det är det som i sammanfattning utgör vad som kallas ”tiominutersmarknaden” och som breder ut sig internationellt.

Men analytiker menar att de nya företagen i första hand är ett problem för kedjor som 7-Eleven och liknande mer än för exempelvis Ica och Axfood.
Runtom i Europa har man sett dessa nykomlingar på marknaden sprida sig, alla förlustbringande och med riskkapital i ryggen men med tro på att kunna nischa in sig på marknaden.

Upplägget är detsamma oberoende av vilket företag du tittar på. Utkörning oftast med elfordon, ett lager på cirka 2 000 produkter och beställning på en app.
Global förebild amerikanska Gopuff som i snart tio år arbetat och nu byggt upp mer än 250 mindre lager runtom i USA och senast värderades till 75 miljarder kr.

Det här är också den modell som Foodora valt i Sverige när man skapat dryga dussinet så kallade butiker, vilka alltså är lager enligt ovan.
Nu tror analytiker att vi inom kort får se fler företag som testar samma modell i Sverige och även i övriga Norden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil