Gränshandel igång åt öster

Den finländska regeringen rekommenderar fortfarande självkarantän för finländare som passerar gränsen. | Foto från MostPhotos
Från och med idag, 24 augusti, är gränshandeln mot Finland igång igen, även om finländska regeringen fortfarande rekommenderar självkarantän.

Efter att gränshandeln mot Norge kort öppnats igen stängdes den när smittspridningen i Värmland blev högre än vad den norska regeringen accepterade.
Men nu tar gränshandlarna igång det man förlorar på Norge-gungorna på Finlands-karusellerna.

Under onsdagen veckan som gick förklarade nämligen den finländska regeringen vid en presskonferens att man släpper på restriktionerna för besök i Sverige.
Från och med idag, 24 augusti, är det fritt för resor från och till Haparanda, Pajala, Övertorneå och Kiruna. 

Den finländska regeringen rekommenderar fortfarande självkarantän för finländare som passerar gränsen – men ställer inget formellt krav på detta.
Så för gränshandeln mellan Finland och Sverige är det nu fritt fram tills vidare, vilket bland annat glädjer handlare och politiker i Kiruna.

– Man blir glad i största allmänhet. Det har varit ett märkligt beslut tidigare. Det är ganska glesbefolkat i vår kommun uppe vid gränsen, men det här förenklar livet för flera människor, säger Gunnar Selberg, kommunalråd (c) i Kiruna till SVT.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil