Gränshandel igång åt öster

Den finländska regeringen rekommenderar fortfarande självkarantän för finländare som passerar gränsen. | Foto från MostPhotos
Från och med idag, 24 augusti, är gränshandeln mot Finland igång igen, även om finländska regeringen fortfarande rekommenderar självkarantän.

Efter att gränshandeln mot Norge kort öppnats igen stängdes den när smittspridningen i Värmland blev högre än vad den norska regeringen accepterade.
Men nu tar gränshandlarna igång det man förlorar på Norge-gungorna på Finlands-karusellerna.

Under onsdagen veckan som gick förklarade nämligen den finländska regeringen vid en presskonferens att man släpper på restriktionerna för besök i Sverige.
Från och med idag, 24 augusti, är det fritt för resor från och till Haparanda, Pajala, Övertorneå och Kiruna. 

Den finländska regeringen rekommenderar fortfarande självkarantän för finländare som passerar gränsen – men ställer inget formellt krav på detta.
Så för gränshandeln mellan Finland och Sverige är det nu fritt fram tills vidare, vilket bland annat glädjer handlare och politiker i Kiruna.

– Man blir glad i största allmänhet. Det har varit ett märkligt beslut tidigare. Det är ganska glesbefolkat i vår kommun uppe vid gränsen, men det här förenklar livet för flera människor, säger Gunnar Selberg, kommunalråd (c) i Kiruna till SVT.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil