Abdon food bygger ny kvarn i Västerås

Abdon food bygger ny kvarn i Västerås
Abdon foods produkter som man nu ska skala upp produktionen av med ny kvarn. Foto: Pressbild Abdon food
Abdon food ska bygga en ny kvarn i Västerås vilket breddar produktionen samtidigt som det minskar transporter och skapar 20-talet nya jobb i Västerås.

Abdon food ska bygga en ny kvarn i Västerås vilket breddar produktionen samtidigt som det minskar transporter och skapar 20-talet nya jobb i Västerås.

Med varumärken som Finax, Abdon Mills, Ramlösa Kvarn och Björnekulla är Abdon Food ett av de ledande cerealieföretagen i Norden och har sedan starten 1973 producerat mjöl och cerealie-produkter vid sin kvarn i Helsingborg.

Nu har man beslutat utveckla verksamheten genom att investera i en ny kvarn som ska byggas i Västerås.
Det ger företaget en stark bas utifrån kundernas placering och råvaror från Mälardalen samtidigt som man skapar tjoget nya jobb i Västerås.

– Men den nya kvarnen kommer vi att ha två kvarnar strategiskt placerade i Sveriges största odlingsområden, säger Abdon foods vd Hans Holmstedt.
– Investeringen gör att vi kan erbjuda våra kunder produkter som är producerade av närodlade råvaror samtidigt som vi minimerar transporten vilket är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv, tillägger han.

– Vi vill stärka och säkra produktionen av svenskodlade och svenskproducerade cerealier med vår nu beslutade investering, avslutar Hans Holmstedt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil