Abdon food bygger ny kvarn i Västerås

Abdon food bygger ny kvarn i Västerås
Abdon foods produkter som man nu ska skala upp produktionen av med ny kvarn. Foto: Pressbild Abdon food
Lästid: < 1 minut
Abdon food ska bygga en ny kvarn i Västerås vilket breddar produktionen samtidigt som det minskar transporter och skapar 20-talet nya jobb i Västerås.

Abdon food ska bygga en ny kvarn i Västerås vilket breddar produktionen samtidigt som det minskar transporter och skapar 20-talet nya jobb i Västerås.

Med varumärken som Finax, Abdon Mills, Ramlösa Kvarn och Björnekulla är Abdon Food ett av de ledande cerealieföretagen i Norden och har sedan starten 1973 producerat mjöl och cerealie-produkter vid sin kvarn i Helsingborg.

Nu har man beslutat utveckla verksamheten genom att investera i en ny kvarn som ska byggas i Västerås.
Det ger företaget en stark bas utifrån kundernas placering och råvaror från Mälardalen samtidigt som man skapar tjoget nya jobb i Västerås.

– Men den nya kvarnen kommer vi att ha två kvarnar strategiskt placerade i Sveriges största odlingsområden, säger Abdon foods vd Hans Holmstedt.
– Investeringen gör att vi kan erbjuda våra kunder produkter som är producerade av närodlade råvaror samtidigt som vi minimerar transporten vilket är positivt ur ett hållbarhetsperspektiv, tillägger han.

– Vi vill stärka och säkra produktionen av svenskodlade och svenskproducerade cerealier med vår nu beslutade investering, avslutar Hans Holmstedt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil