Räddar 1,5 ton mat i veckan

Den ideella föreningen Ätbart i Skövde har satt målet högt. | Foto av Logicstudio
Sedan februari delar föreningen Ätbart i Skövde ut matkassar i samarbete med handeln. Nu räddar man 1,5 ton mat i veckan och har delat 2 000 kassar.

Den ideella föreningen Ätbart i Skövde har satt målet högt.
– Vårt mål är att minska matsvinnet i Skövde med 50 procent till 2030. Det är tufft, men det är därför vi strävar efter det. Jag vet att det är möjligt och vi kommer att nå det, säger 17-årige ordföranden Mickaël Gayet till sla.se.

Man började sitt arbete så sent som i februari men har ett halvår senare delat ut cirka 2 000 matkassar, alla fyllda av mat som i stora delar kunde ha gått förlorad annars.
– Butikerna har varit ovärderliga. Utan dem så blir det ju ingenting av det här, men alla delar i kedjan är viktiga. Pingstkyrkan och Svenska kyrkan har hjälpt oss att nå ut till folk som är i behov av mat., säger Gayet till lokaltidningen.

Man har idag 25-30 volontärer och levererar matkassar till ”några hundra personer” varje vecka.
I storlek handlar det om 1,5 ton mat i veckan, ungefär.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

En riktigt het aktie

Mitt i debatten och kritiken kring de snabbt stigande matpriserna tar Axfood plats bland Swedbanks favoritaktier. En bra investering, menar banken.

”Proteinskiftet har stannat av”

Proteinskiftet har stannat av, vego backar och växtbaserat ifrågasätts på sina håll med ny styrka. På ”Next Veg” hos Orkla Foods letade man orsaker.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil