Även Nelins i Uppsala drabbat av IT-attacken

Även Nelins i Uppsala drabbat av IT-attacken
Foto: Nelins / Facebook
Livsmedelsbutiken Nelins i Uppsala är ytterligare en butik inom handeln som har drabbats av den globala IT-attack som främst drabbat Coop i Sverige.

Livsmedelsbutiken Nelins i Uppsala är ytterligare en butik inom handeln som har drabbats av den globala IT-attack som främst drabbat Coop i Sverige.

Attacken mot en leverantör till Coop, som tvingades stänga större delen av butiksnätet, har uppmärksammats stort.
Men vid sidan av Coop har flera andra handelsföretag i Sverige drabbats.

En som drabbats är livsmedelsbutiken Nelins i Uppsala, skriver unt.se.
Hos Nelins löste man den akuta situationen genom att måndag morgon öppna och använda sitt gamla kassasystem istället.

– Det blir lite bökigt för kassapersonalen och vi hoppas att kunderna har förståelse för att det kanske blir köer. Men vi försöker lösa det här så gott vi kan, säger Kjell-Åke Jonsson, chef på livsmedelsbutiken Nelins till unt.se.

Nelins hade då tvingats ha stängt hela söndagen då även deras kassasystem, med samma IT-leverantör som Coop, slagits ut.
Strax efter åtta måndag morgon öppnade man igen med det gamla systemet som fungerar ”hjälpligt”. Man kan ta betalt av kunderna men exempelvis inte ändra priser med mera.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil