Regeringen ”borde ha lärt av gamla misstag”

Regeringen ”borde ha lärt av gamla misstag”
Svensk handels Mats Hedenström är återigen kritisk mot regeringen på stödfronten. Foto: Pressbild Svensk handel
Regeringen låser återigen in hyresstödet, påpekar Svensk handel som menar att regeringen ”borde ha lärt sig av gamla misstag” under pandemin.

Regeringen låser återigen in hyresstödet, påpekar Svensk handel som menar att regeringen ”borde ha lärt sig av gamla misstag” under pandemin.

Regeringen kommer med besked om att hyresstödet förlängs till att omfatta perioden januari-mars 2021, skriver Svensk handel i ett pressmeddelande.
Trots att många handlare är i stort behov sänkta hyreskostnader för att klara pandemin ställer sig Svensk handel kritisk till att ett stöd som inte fungerat nu åter sätts i system, menar intresseorganisationen.

– Krisen fortsätter och vi är inne i pandemins trettonde månad. Vi behöver stöd som snabbt når ut till hårt drabbade handlare, påpekar Svensk handels näringspolitiske chef Mats Hedenström.
– Dessvärre riskerar hyresstödet återigen att bli en hägring, av de fem miljarder som regeringen tidigare avsatte för hyresstödet har merparten inte nyttjats. Stödet har helt enkelt inte fungerat, tillägger han.

Förlängningen av hyresstödet aviserades redan i januari men fortfarande finns ingen möjlighet att ansöka om stödet, anför Svensk handel  som menar att stödet skulle kunna betalas ut parallellt, eller till och med före, om regeringen på allvar hade ambitionen att stötta utsatta företag.

– Det är olyckligt att regeringen återigen låser in hyresstödet genom att kräva att landets fastighetsägare tar ansvar. Fastighetsägare ska inte agera domare i frågan om pressade handelsföretag ska få ta del av offentliga stöd eller ej. Regeringen borde ha lärt sig av gamla misstag, säger Mats Hedenström.

– Fastighetsägarna har alla skäl i världen att stötta sunda handelsföretag så att de överlever pandemin. Ett samarbete där vi gemensamt hittar lösningar för att klara oss igenom krisen är ett ömsesidigt intresse, ingen vill se tomma butikslokaler, avslutar Mats Hedenström.

Regeringen har även föreslagit en ytterligare förlängning av hyresstödet för perioden april-juni 2021.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil