Regeringen ”borde ha lärt av gamla misstag”

Regeringen ”borde ha lärt av gamla misstag”
Svensk handels Mats Hedenström är återigen kritisk mot regeringen på stödfronten. Foto: Pressbild Svensk handel

Regeringen låser återigen in hyresstödet, påpekar Svensk handel som menar att regeringen ”borde ha lärt sig av gamla misstag” under pandemin.

Regeringen kommer med besked om att hyresstödet förlängs till att omfatta perioden januari-mars 2021, skriver Svensk handel i ett pressmeddelande.
Trots att många handlare är i stort behov sänkta hyreskostnader för att klara pandemin ställer sig Svensk handel kritisk till att ett stöd som inte fungerat nu åter sätts i system, menar intresseorganisationen.

– Krisen fortsätter och vi är inne i pandemins trettonde månad. Vi behöver stöd som snabbt når ut till hårt drabbade handlare, påpekar Svensk handels näringspolitiske chef Mats Hedenström.
– Dessvärre riskerar hyresstödet återigen att bli en hägring, av de fem miljarder som regeringen tidigare avsatte för hyresstödet har merparten inte nyttjats. Stödet har helt enkelt inte fungerat, tillägger han.

Förlängningen av hyresstödet aviserades redan i januari men fortfarande finns ingen möjlighet att ansöka om stödet, anför Svensk handel  som menar att stödet skulle kunna betalas ut parallellt, eller till och med före, om regeringen på allvar hade ambitionen att stötta utsatta företag.

– Det är olyckligt att regeringen återigen låser in hyresstödet genom att kräva att landets fastighetsägare tar ansvar. Fastighetsägare ska inte agera domare i frågan om pressade handelsföretag ska få ta del av offentliga stöd eller ej. Regeringen borde ha lärt sig av gamla misstag, säger Mats Hedenström.

– Fastighetsägarna har alla skäl i världen att stötta sunda handelsföretag så att de överlever pandemin. Ett samarbete där vi gemensamt hittar lösningar för att klara oss igenom krisen är ett ömsesidigt intresse, ingen vill se tomma butikslokaler, avslutar Mats Hedenström.

Regeringen har även föreslagit en ytterligare förlängning av hyresstödet för perioden april-juni 2021.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Dogman förvärvar butikskedja i Norge

Dogman förvärvar butikskedja i Norge

Nordens största distributör av husdjurstillbehör, Dogman, fortsätter att utöka butiksnätet genom förvärvet av den norska kedjan Buster hund og katt.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.