22 000 barn och unga gav återvinningsrekord

22 000 barn och unga gav återvinningsrekord
Några av de glada vinnarna i Kartongmatchen kring återvinning. Foto: Pressbild Tetrapak
Årets upplag av Kartongmatchen, tävlingen i återvinning av dryckeskartonger, har gett den högsta återvinningsgraden sedan tävlingen startade 2012.

Årets upplag av Kartongmatchen, tävlingen i återvinning av dryckeskartonger, har gett den högsta återvinningsgraden sedan tävlingen startade 2012.

När arrangörerna Tetrapak och Världsnaturfonden, WWF, presenterar vinnarna i Kartongmatchen 2020/21, har man nått den högsta återvinningsgraden i tävlingens historia.
Mellan maj 2020 och mars 2021 har närmare 22 000 skol- och förskolebarn tävlat för att öka återvinningen av dryckeskartonger.

I Sverige samlas normalt ungefär varannan dryckeskartong in till återvinning, en andel som WWF och Tetrapak vill öka, bland annat genom skoltävlingen Kartongmatchen.
Sedan 2012 har närmare 270 000 barn deltagit i tävlingen som pågår samtidigt i både Sverige och Finland. I år uppnådde de klasser som deltog den högsta återvinningsgraden någonsin i Kartongmatchens nu nioåriga historia.

De svenska eleverna klarade en återvinningsgrad på hela 90 procent, det är nästan dubbelt så mycket som Sverige i stort.
Vinnarna av årets Kartongmatchen är Vågens förskola i Luleå, Lindboskolan i Hallstahammar och Sandåkerskolan i Häljarp.

– Kartongmatchen är ett projekt där vi vill sprida kunskap om återvinning på ett lekfullt sätt. Det tror jag är viktigt för att öka motivation och engagemang bland både barn och vuxna, säger Tetrapaks projektledare Helena Lindh.
– Tävlingsbidragen visar tydligt att barnen finner stor glädje i att göra goda val för miljön. Här har vi vuxna säkert en del att lära, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil