22 000 barn och unga gav återvinningsrekord

22 000 barn och unga gav återvinningsrekord
Några av de glada vinnarna i Kartongmatchen kring återvinning. Foto: Pressbild Tetrapak
Årets upplag av Kartongmatchen, tävlingen i återvinning av dryckeskartonger, har gett den högsta återvinningsgraden sedan tävlingen startade 2012.

Årets upplag av Kartongmatchen, tävlingen i återvinning av dryckeskartonger, har gett den högsta återvinningsgraden sedan tävlingen startade 2012.

När arrangörerna Tetrapak och Världsnaturfonden, WWF, presenterar vinnarna i Kartongmatchen 2020/21, har man nått den högsta återvinningsgraden i tävlingens historia.
Mellan maj 2020 och mars 2021 har närmare 22 000 skol- och förskolebarn tävlat för att öka återvinningen av dryckeskartonger.

I Sverige samlas normalt ungefär varannan dryckeskartong in till återvinning, en andel som WWF och Tetrapak vill öka, bland annat genom skoltävlingen Kartongmatchen.
Sedan 2012 har närmare 270 000 barn deltagit i tävlingen som pågår samtidigt i både Sverige och Finland. I år uppnådde de klasser som deltog den högsta återvinningsgraden någonsin i Kartongmatchens nu nioåriga historia.

De svenska eleverna klarade en återvinningsgrad på hela 90 procent, det är nästan dubbelt så mycket som Sverige i stort.
Vinnarna av årets Kartongmatchen är Vågens förskola i Luleå, Lindboskolan i Hallstahammar och Sandåkerskolan i Häljarp.

– Kartongmatchen är ett projekt där vi vill sprida kunskap om återvinning på ett lekfullt sätt. Det tror jag är viktigt för att öka motivation och engagemang bland både barn och vuxna, säger Tetrapaks projektledare Helena Lindh.
– Tävlingsbidragen visar tydligt att barnen finner stor glädje i att göra goda val för miljön. Här har vi vuxna säkert en del att lära, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil