Många vill ge bort begagnat i julklapp

Många vill ge bort begagnat i julklapp
Foto: Shutterstock
I en undersökning Sefina pantbank låtit göra svarar en majoritet att de gärna ger begagnat i julklapp, vilket Sefina definierar som ett ”trendbrott”.

I en undersökning Sefina pantbank låtit göra svarar en majoritet att de gärna ger begagnat i julklapp, vilket Sefina definierar som ett ”trendbrott”.

Varje år är det lika svårt att veta vad man ska köpa för julklappar till nära och kära och alltfler blir dessutom mer miljömedvetna och får en negativ känsla om de bidrar till överkonsumtion kring jul, anser Sefina pantbank som ser det som orsaken till att fler nu kan tänka sig att köpa begagnade julklappar.

Den undersökning Sefina låtit göra säger att många v de svarande är villiga att förändra sitt köpbeteende kring jul.
Sju av tio av dem som svarat hos Sefina kan tänka sig att ge bort begagnade julklappar och tre av tio svarande har redan gjort det någon gång.

– Många har tröttnat på en överdriven julhandel och tänker till en gång extra innan de handlar nyproducerade julklappar. Det är upp till var och en att ändra på sina konsumtionsvanor och därför väljer nu flera att vända sig till andrahandsmarknaden för att köpa klappar, anser Jimmy Jonasson som är försäljningschef hos Sefina pantbank.

– Något som jag tror även är uppskattat av mottagaren. Det känns genuint att få ett vintageföremål som är helt unikt i sitt slag och som även har chans att öka i värde under tiden man äger den, tillägger Jonasson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Coop kampanjar med humortrio

Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool, humortrion som i tre Youtube-kanaler har en miljonpublik.

Billigast att köpa storpack på nätet

Dyrt snus? Absolut. Men när Norstat undersöker saken på uppdrag av Snusbolaget är resultatet att man kan tjäna rejält på att handla på nätet.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil