Värvar från Centerpartiet

Svensk dagligvaruhandel värvar från Centerpartiet. Det gör man genom att anställa Martin Andersson som näringspolitiskt ansvarig. Senast har han jobbat på Centerpartiets EU-kansli.

Svensk dagligvaruhandel är branschorganisationen som bevakar och arbetar med bland annat de näringspolitiska frågor som rör branschen.
Nu har man anställt Martin Andersson som näringspolitiskt ansvarig. Han flyttar hem efter fem års jobb på Centerpartiets EU-kansli i Bryssel.

– Dagligvaruhandeln påverkas i hög grad av politiska beslut och behöver därför medarbetare med hög kompetens och erfarenhet av europeisk och nationell politik. Det har Martin samtidigt som han redan också har kunskap i flera av branschens viktiga sakfrågor, förklarar Svensk dagligvaruhandels vd Karin Brynell.

Martin Andersson har alltså arbetat partipolitiskt nu och då bland annat med frågor om den inre marknaden inom EU, handel och jordbruk men han har sedan tidigare erfarenhet av dagligvaruhandeln och relaterade sektorer.
– Det ska bli väldigt roligt att komma tillbaka till dagligvaruhandeln, säger Martin Andersson själv.
– Svensk dagligvaruhandels medlemsföretag har verksamhet i hela landet och är en viktig del av samhällsstrukturen i både städer och på landsbygden. De påverkas av politiska beslut på alla nivåer, allt från kommunal livsmedelskontroll till EU:s nya gröna giv, konstaterar han.

Martin Andersson börjar jobbet hos Svensk dagligvaruhandel 24 februari. Han ersätter Daniel Liljeberg som fått jobb som chefsekonom hos Kristdemokraterna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil