Värvar från Centerpartiet

Svensk dagligvaruhandel värvar från Centerpartiet. Det gör man genom att anställa Martin Andersson som näringspolitiskt ansvarig. Senast har han jobbat på Centerpartiets EU-kansli.

Svensk dagligvaruhandel är branschorganisationen som bevakar och arbetar med bland annat de näringspolitiska frågor som rör branschen.
Nu har man anställt Martin Andersson som näringspolitiskt ansvarig. Han flyttar hem efter fem års jobb på Centerpartiets EU-kansli i Bryssel.

– Dagligvaruhandeln påverkas i hög grad av politiska beslut och behöver därför medarbetare med hög kompetens och erfarenhet av europeisk och nationell politik. Det har Martin samtidigt som han redan också har kunskap i flera av branschens viktiga sakfrågor, förklarar Svensk dagligvaruhandels vd Karin Brynell.

Martin Andersson har alltså arbetat partipolitiskt nu och då bland annat med frågor om den inre marknaden inom EU, handel och jordbruk men han har sedan tidigare erfarenhet av dagligvaruhandeln och relaterade sektorer.
– Det ska bli väldigt roligt att komma tillbaka till dagligvaruhandeln, säger Martin Andersson själv.
– Svensk dagligvaruhandels medlemsföretag har verksamhet i hela landet och är en viktig del av samhällsstrukturen i både städer och på landsbygden. De påverkas av politiska beslut på alla nivåer, allt från kommunal livsmedelskontroll till EU:s nya gröna giv, konstaterar han.

Martin Andersson börjar jobbet hos Svensk dagligvaruhandel 24 februari. Han ersätter Daniel Liljeberg som fått jobb som chefsekonom hos Kristdemokraterna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Pengar att spara på mindre svinn

I ekonomiskt svårare tider är minskat matsvinn inte bara positiv för miljön utan även för den egna plånboken, påpekar Danone och Too good to go.

Lämnar råd inför stora matsvinnsdagen

Tyska Hellofresh ansluter sig till dem som uppmärksammar internationella matsvinnsdagen denna torsdag och lämnar sina råd för minskat matsvinn.

Stor majoritet vill ha skolmjölken kvar

Franskägda Skånemejerier har gjort en undersökning bland skånska föräldrar, vilken visar att en stor majoritet av dem vill ha skolmjölken kvar.

Genererar pengar även till Skåne

Köpenhamns flygplats genererar 14,4 miljarder kr i samhällsekonomisk vinst för Region Skåne och skapar jobb och ekonomisk tillväxt, enligt ny rapport.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil