Kosläpp utan folkfest

Arlas kosläpp är en populär tradition på vårkanten, som växt varje år men som nu får genomföras utan publik. Orsaken är, naturligtvis, Corona-viruset.

Arlas kosläpp har blivit en populär tradition och intresset för att komma ut på landet och se korna glatt springa ut i hagarna har ökat för varje år.
Förra året kom över 170 000 besökare till Arlagårdarna för att se kosläppet och flera gårdar var fullbokade redan någon timme efter att anmälningssidan öppnat.

Nu ska det, förstås, genomföras men i år gör Corona-situationen att det får ske utan publik.
– Våren är snart här och kossorna vill ut och beta. Det är bland det finaste jag vet att se glada kor som skuttar runt i hagen varje år, säger Fredrik Larm som är ansvarig för kosläppen hos Arla.

– Det är väldigt tråkigt att inte fler får dela den glädjen med oss i år. Givetvis är det ett tråkigt besked då 50 av våra Arlabönder var inställda på att öppna upp sina gårdar och prata med besökarna om de viktiga frågorna kring djurvälfärd och livsmedelsproduktion, konstaterar Fredrik Larm.

Svensk lag säger att alla mjölkkor ska vistas ute under perioden april till oktober.
Exakt hur länge de ska vistas ute är beroende av var gården ligger.
– Även om vi måste ställa in det offentliga kosläppet i år så garanterar vi att alla korna ändå kommer ut på sitt sommarbete och det är ju det viktigaste, avslutar Fredrik Larm.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil