Minskad vinst – ökad e-handel

Det är tufft för Lindex liksom för andra delar av kläd- och modebranschen. | Foto av Michael Erhardsson
Vinsten sjunker för finskägda Lindex men himlen är inte bara mörk. E-handeln har mer än fördubblats och där går Lindex starkare än marknaden i snitt.

Det är tufft för Lindex liksom för andra delar av kläd- och modebranschen – dels utifrån strukturella förändringar och dels utifrån coronasituationen.
Men Lindex har ändå en bättre utveckling än marknaden och på nätet har man under andra kvartalet mer än fördubblat handeln, skriver man i sin kvartalsrapport.

Vinsten före skatt uppgick för kvartalet till 167 miljoner kr vilket kan jämföras med 197 miljoner kr kvartal 2 2019.
Man förklarar helt nedgången med pandemisituationen, vilken även är orsaken till att omsättningen minskat med 17,5 procent till 1 298 miljoner kr under kvartalet.

– Men med snabba och effektiva kostnadsåtgärder samt stark digital tillväxt har vi lyckats minska konsekvenserna och redovisar ett resultat för andra kvartalet som står sig väl mot föregående års mycket starka resultat samt den rådande situationen, säger vd Susanne Ehnbåge i ett pressmeddelande.
Likt klädbranschen i stort upplever Lindex en stark tillväxt inom e-handeln som ökade med 102 procent andra kvartalet.
E-handeln stod då för strax över 16 procent av den totala försäljningen vilket är en mer än dubbelt så hög andel som motsvarande period 2019.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil