Hemköp i ny satsning med SOS barnbyar

Hemköp i ny satsning med SOS barnbyar
Hemköp startar ett nytt projekt i Moçambique kring hållbar matproduktion. Foto: Pressbild
Hemköp, som arbetat med SOS barnbyar sedan 2007, startar ett nytt projekt med organisationen för socialt och miljömässig hållbar mat i Moçambique.

Hemköp, som arbetat med SOS barnbyar sedan 2007, startar ett nytt projekt med organisationen för socialt och miljömässig hållbar mat i Moçambique.

Hemköp startar ett nytt projekt med SOS barnbyar för att ge familjer i Moçambique verktyg att odla mat för social och miljömässig hållbarhet, skriver kedjan i en pressrelease.
Hemköp har varit huvudpartner till SOS barnbyar sedan 2007 och har under åren tillsammans med sina kunder samlat in cirka 20 miljoner kronor. Samarbetet förnyas nu och inriktas mot hållbar matproduktion.

– Hemköp och SOS barnbyar har samarbetat under många år och det finansiella stödet från oss och kunderna har gjort verklig skillnad, konstaterar Desiré Cichy som är hållbarhetsansvarig hos Hemköp.
– Nu initierar vi ett nytt samarbete i Moçambique med målet att ge 800 småskaliga jordbrukare, varav många kvinnor och unga, verktyg och kunskap för att skala upp sin matproduktion på ett hållbart sätt. På så sätt garanteras en tryggare framtid för dem och deras familjer, tillägger hon.

Projektet löper under drygt tre år och ger småskaliga jordbrukare stöd och kunskap att förbättra sin produktionskapacitet, vilket leder till ökade inkomster, säkrare livsmedelsförsörjning och i förlängningen minskad fattigdom, summerar man ambitionerna.

– Samarbeten som det med Hemköp är helt i linje med hur vi på SOS barnbyar vill arbeta med hållbar utveckling. Genom ny kunskap och hållbara odlingsmetoder kan familjer som lever i utsatthet i Moçambique öka sina inkomster vilket möjliggör en trygg uppväxt för barnen i familjerna. Vi är glada över vårt fortsätta samarbeta med Hemköp, säger Kristoffer Wihed hos SOS barnbyar.

Hemköps insamlingar har gett cirka 20 miljoner kronor till SOS barnbyar sedan 2007. Tidigare har bland annat en barnby i Ukraina byggts och det familjestärkande programmet fått stöd.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil