Rättegången i Ica- härvan startar nu

Foto MostPhotos
18 åtalade. 12 av dem för grova brott. För tio kräver åklagaren fängelsestraff. Idag börjar rättegången i den stora Ica-härvan.

Idag startar rättegången mot de 18 åtalade i den stora Ica-skandalen kring insiderbrott i samband med att Ica förra året skulle avnoteras från börsen.
– Det är kanske det största insiderbrott vi har haft, säger Pontus Hamilton, åklagare vid Ekobrottsmyndigheten.

Tolv av de 18 misstänkta är åtalade för grova brott och för tio av dem kan EBM komma att kräva fängelsestraff. Samtliga huvudmisstänkta är Ica-handlare i Syd- och Mellansverige. Övriga är vänner eller anhöriga till handlarna.

Enligt åtalet har de sammanlagt tjänat cirka 20,5 miljoner kr på brotten, pengar som åklagaren nu kräver tillbaka.

Ägaren till en Ica Maxi i södra Sverige misstänks ensam ha tjänat nära 8 miljoner kr på härvan, där en tidigare styrelseledamot hos Ica-handlarna utpekas som den som läckt uppgifterna.

Samtliga åtalade nekar till brott.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil