Willys satsar ännu mer på solceller 2021

Willys satsar ännu mer på solceller 2021
Willys utökar nu sin satsning på solceller. Foto: Pressbild Willys
Willys utökar satsningen på solceller. Under 2021 kommer anläggningar att skapas och tas i bruk vid dess butiker i Köping, Sandviken och Trollhättan.

Willys utökar satsningen på solceller. Under 2021 kommer anläggningar att skapas och tas i bruk vid dess butiker i Köping, Sandviken och Trollhättan.

Willys fortsätter satsa på solcellsanläggningar för eget bruk, och har tecknat avtal med Trophi fastighets AB om solcellsanläggningar för ytterligare tre Willys-butiker.
De uppförs och driftsätts under 2021 och kommer att producera el motsvarande årsförbrukningen av el för 125 villor.

Det är Willys-butikerna i Trollhättan, Sandviken och Köping som nu får solceller för eget bruk installerade på sina butikstak, efter att Willys och fastighetsägaren Trophi Fastighets AB tecknat avtal om solcellsutbyggnad.
Därmed förstärks Willys och Axfoods satsning på mer klimatsmarta energikällor.

– Vi fortsätter vår satsning på ett grönare butiksbestånd, där vår målsättning är att ha solcellsanläggningar på 25 procent av lämpliga butikstak. Redan idag kommer all el vi köper till butikerna från förnybara källor, men att en del av elen dessutom produceras på våra egna tak är naturligtvis ännu bättre, säger Thomas Evertsson, vd för Willys.

Solcellerna är snart färdigställda, och de beräknas att tas i drift under 2021. Storleken på anläggningarna varierar. De kommer att producera mellan 203 000 och 210 000 kWh per år, eller totalt 622 000 kWh per år.
Det motsvarar den årliga elförbrukningen för 125 villor. Livsmedelsbutiker och matlager är extra intressanta för solcellsenergi då de förbrukar mycket el för bland annat kyl- och frysdiskar och för lagerhållning av livsmedel, och ofta har tak som är väl lämpade för solcellsanläggningar.

– Det är väldigt positivt att vi tillsammans med fastighetsägare kan bygga allt fler och allt större solcellssanläggningar. Men det är olyckligt att omställningen till en mer hållbar energiproduktion hämmas av den skatt på solenergi för eget bruk som fortfarande finns kvar, säger Åsa Domeij som är hållbarhetschef hos Axfood

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil