Slår rekord inför grillsäsongen

Fullt vid grillen? Ja, det lär det bli enligt Weber som redovisar en större efterfrågan på grillar än någonsin. | Foto: Pressbild
Weber redovisar en ”explosionsartad” efterfrågan på grillar i Sverige och säger att man aldrig sålt så mycket en enskild månad som under april 2020.

En ”explosionsartad” efterfrågan på grillar är vad Weber Sverige redovisar. Från företaget menar man att grillsuget hos svenskarna aldrig varit större än vad det är nu.

Många har spekulerat i att årets grillsäsong blir något extra – inte minst eftersom vi inte kunnat umgås normalt under första delen av året, nu kan göra det i friska luften vid grillen och dessutom även i vanliga fall älskar grillen.

Nu intygar Weber Sverige den tron och konstaterar att man aldrig sett en sådan explosionsartad efterfrågan på grillar som nu.
Under april slog företaget alla tidigare försäljningsrekord en enskild månad och jämfört med april 2019 var försäljningsökningen över 50 procent.

– Vi har aldrig sett något liknande förut, det är som att hela Sverige vaknat upp och insett att de ska grilla i helgen. Men vi jobbar dygnet runt för att säkerställa att alla som vill ska ha en ny grill till sommaren, säger Andreas Thorén som är marknadschef för företaget i Sverige.

Läs mer inför grillsäsongen i Butikstrender 5/2020 Läs mer om magazinet här!

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil