Rekordsiffror till handels

Coronakrisen har skärpt medvetandet hos många inom handeln om behovet av att agera gemensamt. Handels har under mars fått hela 7 249 nya medlemmar.

15 810 nya medlemmar i Handels a-kassa under mars 2020. 7 249 nya medlemmar i fackförbundet Handels samma månad. Det här är rekordsiffror som nu redovisas och orsaken är naturligtvis den tillspetsade situationen på arbetsmarknaden efter coronavirusets utbrott.

Det här kan man se nästan ner på enskilda dagar hos Handels.
Av de 7 249 nya medlemmarna i facket har 5 567 av dem gått med sedan 16 mars då konsekvenserna av coronakrisen tydliggjordes.

När sedan regeringen presenterade förändringar i a-kassan för att öka tryggheten gick ungefär 8 000 personer med i Handels a-kassa de två dagarna efter beskedet, 30 och 31 mars. Samtidigt fick fackförbundet 2 500 nya medlemmar de två dagarna.

– Det märks att många är oroliga nu, och då söker man sig till trygga utposter. Vi är stolta över att kunna ta emot så många medlemmar och jobbar nu stenhårt för att hantera alla ansökningar. Vi har styrt om personal till att skriva in medlemmar i förbundet och i a-kassan. det tillsammans med förhandlingar är högsta prioritet nu, säger Susanna Gideonsson, ordförande för Handelsanställdas förbund

– Att regeringens paket med förändringar i a-kassan fått effekter är tydligt, vi har aldrig sett en sån anstormning tidigare, säger Susanna Gideonsson. Ansökningarna om medlemskap i facket är omkring fyra gånger så många som mars 2019.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil