Rollups blev…engångsförkläden

Det är många företag som visar kreativitet och ställer om nu. Ett av dem är Rollup-kungen som gör om sina rollups till engångsförkläden för vården. | Foto : Magnus Norell
Det är många företag som visar kreativitet och ställer om nu. Ett av dem är Rollup-kungen som gör om sina rollups till engångsförkläden för vården.

Allting föll. Då hittade man en annan affärsmöjlighet. De meningarna skulle man kunna skriva om många företag just nu. Kreativiteten är stor när det gäller att i coronakrisens spår ställa om och hitta på nytt.

Det har till exempel Rollup-kungen i Karlshamn, e-handlare med fokus på rollups och banderoller gjort. Man tappade snabbt och mycket av sin normala business men hittade en annan möjlighet. Efter kontakt med Region Blekinge och via kontakter hittade man godkänt material och började istället för tidigare produkter tillverka engångsförkläden i plast till vården.

– Det gick väldigt snabbt. Arbetet påbörjades i slutet på förra veckan när vi fick kontakt med Region Blekinge och sedan har vi via kontakter fått tag på godkänt material och maskiner för att slutmontera ärmarna, berättar företagets vd Axel Hermansson för ehandel.se.
– Vi har sedan ett par år tillbaka ett automatiskt skärbord, så för vår del var det ett enkelt beslut att ta eftersom vi hade majoriteten av maskinerna och en produktionsanläggning som normalt går på högvarv denna period, men där orderingången nu varit väldigt låg på grund av rådande situation, berättar han.

Så istället för kris blev det nytt liv, ny inriktning och full fart framåt för företaget. Nu kan det till och med bli tal om nyanställningar…
– Det är inte alls omöjligt, säger Axel Hermansson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil