Rollups blev…engångsförkläden

Det är många företag som visar kreativitet och ställer om nu. Ett av dem är Rollup-kungen som gör om sina rollups till engångsförkläden för vården. | Foto : Magnus Norell
Det är många företag som visar kreativitet och ställer om nu. Ett av dem är Rollup-kungen som gör om sina rollups till engångsförkläden för vården.

Allting föll. Då hittade man en annan affärsmöjlighet. De meningarna skulle man kunna skriva om många företag just nu. Kreativiteten är stor när det gäller att i coronakrisens spår ställa om och hitta på nytt.

Det har till exempel Rollup-kungen i Karlshamn, e-handlare med fokus på rollups och banderoller gjort. Man tappade snabbt och mycket av sin normala business men hittade en annan möjlighet. Efter kontakt med Region Blekinge och via kontakter hittade man godkänt material och började istället för tidigare produkter tillverka engångsförkläden i plast till vården.

– Det gick väldigt snabbt. Arbetet påbörjades i slutet på förra veckan när vi fick kontakt med Region Blekinge och sedan har vi via kontakter fått tag på godkänt material och maskiner för att slutmontera ärmarna, berättar företagets vd Axel Hermansson för ehandel.se.
– Vi har sedan ett par år tillbaka ett automatiskt skärbord, så för vår del var det ett enkelt beslut att ta eftersom vi hade majoriteten av maskinerna och en produktionsanläggning som normalt går på högvarv denna period, men där orderingången nu varit väldigt låg på grund av rådande situation, berättar han.

Så istället för kris blev det nytt liv, ny inriktning och full fart framåt för företaget. Nu kan det till och med bli tal om nyanställningar…
– Det är inte alls omöjligt, säger Axel Hermansson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil