Rollups blev…engångsförkläden

Det är många företag som visar kreativitet och ställer om nu. Ett av dem är Rollup-kungen som gör om sina rollups till engångsförkläden för vården. | Foto : Magnus Norell
Det är många företag som visar kreativitet och ställer om nu. Ett av dem är Rollup-kungen som gör om sina rollups till engångsförkläden för vården.

Allting föll. Då hittade man en annan affärsmöjlighet. De meningarna skulle man kunna skriva om många företag just nu. Kreativiteten är stor när det gäller att i coronakrisens spår ställa om och hitta på nytt.

Det har till exempel Rollup-kungen i Karlshamn, e-handlare med fokus på rollups och banderoller gjort. Man tappade snabbt och mycket av sin normala business men hittade en annan möjlighet. Efter kontakt med Region Blekinge och via kontakter hittade man godkänt material och började istället för tidigare produkter tillverka engångsförkläden i plast till vården.

– Det gick väldigt snabbt. Arbetet påbörjades i slutet på förra veckan när vi fick kontakt med Region Blekinge och sedan har vi via kontakter fått tag på godkänt material och maskiner för att slutmontera ärmarna, berättar företagets vd Axel Hermansson för ehandel.se.
– Vi har sedan ett par år tillbaka ett automatiskt skärbord, så för vår del var det ett enkelt beslut att ta eftersom vi hade majoriteten av maskinerna och en produktionsanläggning som normalt går på högvarv denna period, men där orderingången nu varit väldigt låg på grund av rådande situation, berättar han.

Så istället för kris blev det nytt liv, ny inriktning och full fart framåt för företaget. Nu kan det till och med bli tal om nyanställningar…
– Det är inte alls omöjligt, säger Axel Hermansson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil