Savolax fortsätter satsningen – lanserar färdigkryddat

Savolax fortsätter satsningen – lanserar färdigkryddat
Foto: Savolax
Nu kompletterar Savolax sortimentet i butik med ytterligare två laxprodukter av lax från havet utanför Bömlo. Portionsbitar i tre olika smaker samt laxnuggets i ett färdigt kit med en glace.

Nu kompletterar Savolax sortimentet i butik med två nya laxprodukter från havet utanför Bömlo. Portionsbitar i tre olika smaker samt laxnuggets i ett färdigt kit med en glace.

Portionsbitar har tidigare levererats till fiskhandlare som färdigkryddad, hel laxsida. Nu förpackas den istället av Savolax själva. Här får man en enkel rätt som med fördel serveras med ugnsrostad potatis, grillad sparris och en fräsch ingefärsdressing eller het wasabisås. Alternativt så avnjuter man laxbiten som den är. Portionsbitarna varmröks och penslas efter rökning med en glace varpå de kryddas med ramslök/chili, chili/vitlök eller citronpeppar. Bakom valet av kryddor står VD och grundaren Anna Martinssons själv.

– De nya produkterna syftar till att ge fler människor en smakupplevelse de aldrig glömmer. Därför förpackar vi nu laxen på ett mer lättillgängligt vis och säljer i butik. Både portionsbitar och laxnuggets är gjorda av den finaste laxen och färdiga att servera som de är, säger Anna Martinsson, VD på Savolax.

Även Savolax laxnuggets har funnits att köpa hos fiskhandlare och välsorterade fiskdiskar. Genom att förpacka de små bitarna i en behändig förpackning som ett kit tillsammans med en glace baserad på champagne hoppas Anna att fler ska upptäcka hur gott och enkelt lax kan vara.

– Laxnuggets är en personlig favorit och en perfekt produkt på alla sätt. Den är färdig att äta i sin förpackning ihop med den goda glacen. Det här är ett nytt sätt att uppleva lax och den tanken tycker jag om, säger Anna Martinsson.

Butikslanseringen av portionsbitar och laxnuggets pågår just nu löpande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil