Så här undviker du julstressen i år

Så här undviker du julstressen i år
Barn som går loss i köket kanske kan ge frid hos barnen men stress hos föräldrarna? Foto: Pressbild Valio
Snart är det dags – för julstressen? Nej då, så behöver det inte vara enligt Valio som levererar fem tips om hur du får julefrid även i din mage…

Snart är det dags – för julstressen? Nej då, så behöver det inte vara enligt Valio som levererar fem tips om hur du får julefrid även i din mage…

Julstress, godis, choklad, alkohol och fet mat – det finns många anledningar till att magen kan känna sig orolig i juletider.
Utifrån statistik från Magrapporten 2021, Sveriges största undersökning om maghälsa, har Valio nystat i vad man kan göra för att få lugn även i magen.

Begreppet julstress är för många inget nytt. Enligt Magrapporten 2021 är stress den vanligaste orsaken till magproblem, nästan hälften svarar det.
Bland de som upplever att de har varit stressade, har andelen med magproblem ändå minskat, till 54 procent från 60 procent 2019. Stressa inte i dig mat och tilltugg, se upp med ingredienser som bönor, kålrätter och torkad frukt om du har lätt att få gasig mage, motionera även i jul, varva ned en timme innan du lägger dig – och hoppa över det du inte tycker är kul med julen.
Så ser Valios fem tips ut när det gäller att få en lugnare mage i jul.

Läs mer om tipsen för en lugnare mage i jul i nästa printmagasin, Butikstrender 10/2021

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil