Sjätte inbrottet i år för Nyvalls

Ica Nyvalls i Bäckhammar är ett exempel på en hårt inbrottsdrabbad butik. Redan nu har butiken råkat ut för inbrott sex gånger enbart under 2020.

Det har gått åtta månader eller två tredjedelar av 2020. En tredjedel är kvar av året men redan nu kan Ica Nyvalls notera sex inbrott under den del av året som gått.
Det är en anmärkningsvärd notering inom svensk handel den lilla butiken i värmländska Bäckhammar redovisar.

– Varje inbrott som sker är naturligtvis både obehagligt och beklagligt för den enskilde handlaren, de anställda och alla kunderna. Med hänsyn till antal inbrott befinner sig emellertid Ica Nyvalls i en extrem situation, vilken inte är representativ för Ica-butiker i resten av landet, konstaterar hos nwt.se Anders O Jonsson som är butikssäkerhetschef hos Ica Sverige.
– Detta är både beklagligt och bekymmersamt, konstaterar Jonasson.

Under de senaste fem åren har antalet inbrott i Icas butiker runt om i Sverige minskat med cirka 65 procent, enligt butikssäkerhetschef.
Idag är det – till skillnad från annan brottslighet handeln råkar ut för – relativt ovanligt med inbrott.

Icas butikssäkerhetschef konstaterar att Ica-handlarna är fria företagare som själva väljer vilka åtgärder de vill ta till för att öka säkerheten men att Ica centralt erbjuder visst stöd.
– Ica centralt erbjuder alla handlare olika typer av råd och stöd för att förebygga inbrott och öka säkerheten. Detta stöd omfattar exempelvis rådgivning, utbildningar och ramavtal med olika leverantörer för att bidra till säkra butiker, berättar Jonasson.

Ica Nyvalls har fått inbrott sex gånger i år. | Foto av Michael Erhardsson

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform

”Stark start på hösten”

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade 6,3 procent under september 2020 jämfört med motsvarande månad 2019, enligt Svensk dagligvaruhandel.

Coop vill utveckla klimatmål

Coop tar nästa steg i klimat- och hållbarhetsarbetet genom ett åtagande inom systemet Science based targets som bygger på vetenskapligt baserade mål.

Systembolaget vann mot Winefinder

Domstolen ger Systembolaget och slår fast att Winefinder driver en verksamhet som liknar detaljhandel. Nu beläggs Winefinder med vite på en miljon kr.

Krav vill se kommunalt ansvar

Kommunerna bör ta ansvar för att driva utvecklingen av ekologiska varor, hävdar Krav och anser sig ha stöd av en ny undersökning man låtit Sifo göra.

122 sökte pengar hos Lidl

122 projekt sökte finansiering hos Lidl i ”Hållbarhetsakuten”. Nu presenteras åtta finalister och vinnarna bland dem kommer att presenteras november.

Sodastream fyller på smaker

Efter fjolårets lansering av Pepsico-smaker går Sodastream nu vidare och utvidgar sin Pepsi-portfölj på den svenska marknaden med smaken Mountain Dew.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.