Sjätte inbrottet i år för Nyvalls

Ica Nyvalls har fått inbrott sex gånger i år. | Foto av Michael Erhardsson
Ica Nyvalls i Bäckhammar är ett exempel på en hårt inbrottsdrabbad butik. Redan nu har butiken råkat ut för inbrott sex gånger enbart under 2020.

Det har gått åtta månader eller två tredjedelar av 2020. En tredjedel är kvar av året men redan nu kan Ica Nyvalls notera sex inbrott under den del av året som gått.
Det är en anmärkningsvärd notering inom svensk handel den lilla butiken i värmländska Bäckhammar redovisar.

– Varje inbrott som sker är naturligtvis både obehagligt och beklagligt för den enskilde handlaren, de anställda och alla kunderna. Med hänsyn till antal inbrott befinner sig emellertid Ica Nyvalls i en extrem situation, vilken inte är representativ för Ica-butiker i resten av landet, konstaterar hos nwt.se Anders O Jonsson som är butikssäkerhetschef hos Ica Sverige.
– Detta är både beklagligt och bekymmersamt, konstaterar Jonasson.

Under de senaste fem åren har antalet inbrott i Icas butiker runt om i Sverige minskat med cirka 65 procent, enligt butikssäkerhetschef.
Idag är det – till skillnad från annan brottslighet handeln råkar ut för – relativt ovanligt med inbrott.

Icas butikssäkerhetschef konstaterar att Ica-handlarna är fria företagare som själva väljer vilka åtgärder de vill ta till för att öka säkerheten men att Ica centralt erbjuder visst stöd.
– Ica centralt erbjuder alla handlare olika typer av råd och stöd för att förebygga inbrott och öka säkerheten. Detta stöd omfattar exempelvis rådgivning, utbildningar och ramavtal med olika leverantörer för att bidra till säkra butiker, berättar Jonasson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil