Postnord satsar stort – 500 nya paketboxar

Postnord satsar stort – 500 nya paketboxar
Foto: Kristina Sahlén
Efter att ha testat paketboxar i Stockholm väljer Postnord nu att satsa stort och ska placera ut ytterligare 2 500 postboxar i våra svenska städer.

Efter att ha testat paketboxar i Stockholm väljer Postnord nu att satsa stort och ska placera ut ytterligare 2 500 postboxar i våra svenska städer.

Postnord har genomfört ett pilotprojekt med ett 100-tal paketboxar runtom i Stockholm.
Det har varit framgångsrikt, anser man, och ska nu snabbt bygga ut satsningen rejält.

I nästa steg ska totalt 500 paketboxar placeras ut i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Under de närmaste 1,5 åren ska totalt 2 500 boxar placeras ut i svenska städer.

Postnord har under fem månader haft 100-talet paketboxar på olika platser i Stockholm och kunnat se att de från start haft hög fyllnadsgrad.
Företaget har även testas paketboxar placerade i glesbygd och säger sig ha fått goda resultat.

– Vi har fått ett strålande resultat på piloten. Den har gett oss möjlighet att testa och utveckla både de fysiska boxarna och tekniken. Nu när vi känner oss trygga och allt har testats kommer vi att kunna öka antalet placeringar, säger Peter Hesslin som är chef för e-handel och logistik hos Postnord i Sverige.

De nya paketboxarna kommer att placeras på olika platser i Göteborg, Stockholm och Malmö. Det finns också en ambition att utöka antalet placeringar i glesbygd och på mindre orter, där placeringar i Veckholm, Vena och Grimsås och Ljustorp testas.
En box är också testplacerad i Luleå för att undersöka hur tekniken fungerar i kyligare klimat, vilket gett goda resultat.

Fram till halvårsskiftet 2022 kommer ytterligare 2000 boxar att rullas ut i olika etapper och placeras runt om i landet.
– För Postnord är det här en investering i infrastruktur, en lösning som möjliggör leveranser närmare hemmet och ett komplement till orter där underlaget kan vara för litet för ett ombud. Vi ser det som ett tryggt och enkelt sätt att hämta sina paket på. Boxarna står primärt utomhus och är tillgängliga under alla dygnets timmar, sammanfattar Peter Hesslin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil