Sex av tio sover sämre vid mensvärk

Foto MostPhotos
Sex av tio kvinnor i Sverige har svårare att sova vid mensvärk, det visar en ny undersökning genomförd av Libresse.

Vid sidan av detta uppger dessutom 34 procent av de svarande att de har haft näst intill livslånga sömnsvårigheter till följd av menssmärta. 
Samma undersökning visar att en av fem kvinnor som svzarat tycker att det är pinsamt att prata öppet om mensens påverkan på sömnen.

Mensvärk är den vanligaste anledningen till att svenska kvinnor sover sämre under menstruationen, 58 procent uppger detta. 
Oro för att det ska komma fläckar på lakan eller pyjamas (39 procent) är den näst största sömnboven vid mens, följd av nattsvettningar samt mag- och tarmbesvär (28 procent).

– Sömn är avgörande för människans hälsa och välmående. Jag tycker att det är beklämmande att så många menstruerande kvinnor lider av sömnsvårigheter i det tysta, inte minst med tanke på att ganska små insatser kan göra väldigt stor skillnad, säger Oda Mustorp, varumärkeschef hos Libresse.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil