”Bråttom med stöd till handeln”

”Bråttom med stöd till handeln”

Samarbetsorganisationen Butikerna menar att det behövs snabba besked om stöd till handeln och butikerna efter den nya lockdown vi ser i fem regioner.

Fem regioner har gjort en mjuk lockdown och råder allmänheten att inte besöka butiker annat än för att köpa mat och läkemedel. Helt rätt och i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men en tuff situation för handeln, konstaterar organisationen Butikerna som menar att politikerna måste agera direkt och införa ett stöd för dem som drabbas.

– Det är en märklig situation som uppstår, säger Butikernas vd Bengt Hedlund och påpekar att han inte har något att invända mot Folkhälsomyndighetens arbete.

– Men politikerna måste vara snabbare på bollen. Flera regioner blev ju aktuella i fredags och vi har fortfarande inte sett eller något om stöd till handeln som ju kommer att drabbas hårt av detta.

Många branscher och enskilda butiker är redan hårt sargade efter situationen under våren och försommaren, menar organisationen. Lagom till de börjar hämta sig kommer så denna i och för sig nödvändiga rekommendation, konstaterar Butikerna.

– Tiden är viktig, många butiker befinner sig på gränsen redan. Så vi hoppas att redan denna vecka få besked från våra beslutsfattare om stöd till handeln, hävdar Bengt Hedlund.

Fakta/Butikerna
Butikerna är ett samarbete mellan flera branschorganisationer för små och medelstora företag inom svensk detalj- och servicehandel. Totalt har man cirka 4 000 medlemmar.

Butikerna arbetar med opinionsbildning och näringspolitiska frågor såsom att påverka lagstiftning och villkor för den enskilda handlaren. Man erbjuder också sina medlemmar juridiskt stöd och medlemsförmåner. Butikerna samarbetar med Företagarna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

Nya EU-regler för förpackningar

EU har antagit nya regler för förpackningar och avfall från förpackningar. Samtidigt skapar man ett förbud mot s k ”evighetskemikalier”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil