”Bråttom med stöd till handeln”

”Bråttom med stöd till handeln”

Samarbetsorganisationen Butikerna menar att det behövs snabba besked om stöd till handeln och butikerna efter den nya lockdown vi ser i fem regioner.

Fem regioner har gjort en mjuk lockdown och råder allmänheten att inte besöka butiker annat än för att köpa mat och läkemedel. Helt rätt och i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer, men en tuff situation för handeln, konstaterar organisationen Butikerna som menar att politikerna måste agera direkt och införa ett stöd för dem som drabbas.

– Det är en märklig situation som uppstår, säger Butikernas vd Bengt Hedlund och påpekar att han inte har något att invända mot Folkhälsomyndighetens arbete.

– Men politikerna måste vara snabbare på bollen. Flera regioner blev ju aktuella i fredags och vi har fortfarande inte sett eller något om stöd till handeln som ju kommer att drabbas hårt av detta.

Många branscher och enskilda butiker är redan hårt sargade efter situationen under våren och försommaren, menar organisationen. Lagom till de börjar hämta sig kommer så denna i och för sig nödvändiga rekommendation, konstaterar Butikerna.

– Tiden är viktig, många butiker befinner sig på gränsen redan. Så vi hoppas att redan denna vecka få besked från våra beslutsfattare om stöd till handeln, hävdar Bengt Hedlund.

Fakta/Butikerna
Butikerna är ett samarbete mellan flera branschorganisationer för små och medelstora företag inom svensk detalj- och servicehandel. Totalt har man cirka 4 000 medlemmar.

Butikerna arbetar med opinionsbildning och näringspolitiska frågor såsom att påverka lagstiftning och villkor för den enskilda handlaren. Man erbjuder också sina medlemmar juridiskt stöd och medlemsförmåner. Butikerna samarbetar med Företagarna.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Coop lanserar nytt matkassekoncept

Coop lanserar en ny matkasse där man kan köpa veckans middagar och komplettera med varor ur hela butikens sortiment, utan bindningstider.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil