Obemannade butiker väl coronaberedda

Obemannade butiker väl coronaberedda
Foto: Mostphotos
De obemannade butikerna har redan den teknik som krävs för att övervaka att reglerna kring maxantal samtidiga besökare följs i deras butiker.

De obemannade butikerna har redan den teknik som krävs för att övervaka att reglerna kring maxantal samtidiga besökare följs i deras butiker.

Det är Convenience stores news som dykt ner i situationen för de alltfler obemannade butiker som växer upp landet runt.
Frågan är hur de nu klarar de skärpta krav om maxantal samtidiga besökare som kommit i följden av den nya pandemilagen.

”Ganska bra”, blir svaret. Hos Lifvs berättar Petter Andersson för sajten att man informerar på skärmar och i övrig kundinformation om max antal kunder som får vara inne i butiken samtidigt.

– Vi har också tekniskt stöd för att säkerställa att reglerna efterlevs, dels i form av kameraövervakning och dels genom att vårt system kan känna av antalet samtidiga kunder i butik. Det kräver inga tekniska förändringar från vår sida, och reglerna ligger inte långt ifrån de riktlinjer vi redan tillämpat sedan tidigare, säger Andersson till sajten.

Konkurrenten Automat informerar kunderna i sina entréer och har kameror med tvåvägsljud för att kunna säga till när kundantalet stiger över det tillåtna.
Dessutom har man i vissa butiker personräknare som håller koll och som även kan programmeras att larma om butiken når maxantalet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil