Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Välkomnar krispaket

– Mängder av våra medlemmar drabbas av varsel, förkortade arbetstider eller att de inte får extrapass. Det är bra att det nu kommer fler åtgärder som kan skydda företagen de arbetar i, säger Susanna Gideonsson.| Foto : Pressbild
Handelsanställdas förbund välkomnar det krispaket som regeringen nu lagt fram och att de företag Handels medlemmar arbetar i skyddas i en utsatt tid.

Handelsanställdas förbund uttrycker sitt välkomnande för regeringens krispaket i Corona-krisens spår.
Det handlar om det paket regeringen lade fram under onsdagen kring mindre företag och entreprenörer.

– Det är bra att regeringen nu presenterat åtgärder som riktar sig mot bland annat företag i tjänstesektorn, säger Susanna Gideonsson, ordförande för Handelsanställdas förbund.

Frisörer och sällanköpshandel var två av de branscher som lyftes på regeringens pressträff. Båda är branscher som drabbats av stora problem under Coronakrisen.

– Mängder av våra medlemmar drabbas av varsel, förkortade arbetstider eller att de inte får extrapass. Det är bra att det nu kommer fler åtgärder som kan skydda företagen de arbetar i, säger Susanna Gideonsson.

Några av förslagen Handels särskilt välkomnar är hyresstödet till företag. För butiker är hyran ofta en av de större kostnaderna. Det statliga lånestödet till drabbade företag välkomnas också.

Handels vill nu att reglerna för a-kassan blir mer generösa. Många av de som förlorar sina jobb står utan försörjning när a-kassans krav inte är anpassade för arbetsvillkoren som ofta gäller i tjänstesektorn.


– Nu måste regeringen fortsätta sin satsning och skydda de som förlorar sina jobb, kostnaderna kommer annars vältras över på landets kommuner. Grundersättningen från a-kassan måste höjas, och antalet arbetade timmar för att kvalificera sig för ersättning måste sänkas, menar Handels ordförande.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.