0,2 procent upp för Ica under maj månad

0,2 procent upp för Ica under maj månad
Foto: Mostphotos
Ica-butikernas försäljning ökade men endast med 0,2 procent maj 2021 i jämförelse med maj 2020. Men coronaboosten 2020 gör att ökningen stannar där.

Ica-butikernas försäljning ökade men endast med 0,2 procent maj 2021 i jämförelse med maj 2020. Men coronaboosten 2020 gör att ökningen stannar där.

Från mars 2020 steg dagligvaruhandelns försäljning kraftigt och orsaken var förstås coronautbrottet.
När pandemin bröt fram handlade vi på oss, hamstrade i vissa fall och de månader som följde var riktigt goda volymmässigt för dagligvaruhandeln.

Det är i det skenet man ska se de månadsredovisningar de stora kedjorna lämnar denna vår.
Därför är det inte anmärkningsvärt att Icas försäljning under maj månad endast ökade med 0,2 procent under maj, ej heller att jämförbara butiker minskade försäljningen med 0,1 procent.

Landets 1 267 Ica-butiker sålde under maj för 11 198 miljoner kr, alltså millimetern från 11,2 miljarder kr.
Fördelat på de olika butiksstorlekarna är det två minus och två plus som Ica redovisar.
Ica Maxi-butikerna ökade med 0,8 procent, Ica Nära med 1,0 medan Ica Kvantum minskade med 0,1 procent och Ica Supermarkets minus var 0,6 procent.

Sett till de första fem månaderna i år är det Ica Maxi som gått bäst med en försäljningsökning på 3,0 procent och med Ica Nära som tvåa med plus 1,3 procent.
Ica Kvantums ökning hittills i år har varit 0,7 procent medan Ica Supermarket även för de fem månaderna sammanräknat har ett minus, för perioden som helhet minus 0,3 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil