0,2 procent upp för Ica under maj månad

0,2 procent upp för Ica under maj månad
Foto: Mostphotos
Ica-butikernas försäljning ökade men endast med 0,2 procent maj 2021 i jämförelse med maj 2020. Men coronaboosten 2020 gör att ökningen stannar där.

Ica-butikernas försäljning ökade men endast med 0,2 procent maj 2021 i jämförelse med maj 2020. Men coronaboosten 2020 gör att ökningen stannar där.

Från mars 2020 steg dagligvaruhandelns försäljning kraftigt och orsaken var förstås coronautbrottet.
När pandemin bröt fram handlade vi på oss, hamstrade i vissa fall och de månader som följde var riktigt goda volymmässigt för dagligvaruhandeln.

Det är i det skenet man ska se de månadsredovisningar de stora kedjorna lämnar denna vår.
Därför är det inte anmärkningsvärt att Icas försäljning under maj månad endast ökade med 0,2 procent under maj, ej heller att jämförbara butiker minskade försäljningen med 0,1 procent.

Landets 1 267 Ica-butiker sålde under maj för 11 198 miljoner kr, alltså millimetern från 11,2 miljarder kr.
Fördelat på de olika butiksstorlekarna är det två minus och två plus som Ica redovisar.
Ica Maxi-butikerna ökade med 0,8 procent, Ica Nära med 1,0 medan Ica Kvantum minskade med 0,1 procent och Ica Supermarkets minus var 0,6 procent.

Sett till de första fem månaderna i år är det Ica Maxi som gått bäst med en försäljningsökning på 3,0 procent och med Ica Nära som tvåa med plus 1,3 procent.
Ica Kvantums ökning hittills i år har varit 0,7 procent medan Ica Supermarket även för de fem månaderna sammanräknat har ett minus, för perioden som helhet minus 0,3 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil