Fet mat och stress får skulden

I en ny undersökning svarande uppger 17 procent att magen känns ”obalanserad” efter sockerintag. | Foto : Jonathan Borba
Fyra av fem svarande svenskar i en ny undersökning säger sig ha återkommande problem med magen, problem de säger aktivt påverkar deras vardag.

Hälsokostkedjan Life lanserar nu Hälsobarometern 2020, en rapport där man låtit Ipsos fråga människor i Sverige, Norge och Finland om deras hälsa.
Fyra fem svenska svarande i undersökningen säger att de har återkommande problem med magen och av de som svarat så hänvisar 41 procent problemen till att ha stress som orsak.

Tidigare år har hälsokedjan gjort undersökningen i Sverige men inkluderar i år alltså även Finland och Norge. Bland svenskarna har en av fem svarande problem med magen varje vecka och bland de kvinnliga svarande uppger 17 procent att magen känns ”obalanserad” efter sockerintag.
Motsvarande siffra bland svarande män är 9 procent.

Även sömnen påverkas när vi har problem med magen, påpekar hälsokosthandeln Life. Foto: Pressbild


– Bevisligen lider tyvärr många svenskar av magproblem och det har även vi fått bevittna då många kunder vänder sig till oss angående just detta, konstaterar Lifes hälsorådgivare Jeanette Engdahl.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil