Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Ökat matintresse under pandemin

Intresset för matlagning har ökat. | Foto av Ella Olsson
Intresset för matlagning har ökat under pandemin och 21 procent av de som svarat i en ny undersökning säger att de lagar mer mat hemma nu.

Mer tid hemma har resulterat i extra tid i köket och det är tydligt att svenskars intresse för matlagning har skjutit i höjden under coronapandemin.
Enligt en undersökning av magasinappen Readly uppger 21 procent av de svarande att de har ägnat mer tid åt matlagning under pandemin än innan.

Readlys läsarsiffror visar även ett uppsving för magasinkategorin Mat & dryck som ökat med 26 procent under våren jämfört med motsvarande period året innan. 

– Det är förståeligt att matlagning har blivit ett så pass hett ämne under året då de flesta av oss spenderat mycket tid hemma och fått mer utrymme för att upptäcka och laga nya recept, säger Linnéa Aguero, PR- och kommunikationschef hos Readly. 

I tider då många har semestrat på hemmaplan har Readly undersökt vilka utländska kök som de svarande föredrar att laga mat från.
Italien och Medelhavet toppar listan där 44 procent angett dem som favorit, följt av rätter från USA med 25 procent och Sydostasien med 16 procent.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.