Ökat matintresse under pandemin

Intresset för matlagning har ökat. | Foto av Ella Olsson
Intresset för matlagning har ökat under pandemin och 21 procent av de som svarat i en ny undersökning säger att de lagar mer mat hemma nu.

Mer tid hemma har resulterat i extra tid i köket och det är tydligt att svenskars intresse för matlagning har skjutit i höjden under coronapandemin.
Enligt en undersökning av magasinappen Readly uppger 21 procent av de svarande att de har ägnat mer tid åt matlagning under pandemin än innan.

Readlys läsarsiffror visar även ett uppsving för magasinkategorin Mat & dryck som ökat med 26 procent under våren jämfört med motsvarande period året innan. 

– Det är förståeligt att matlagning har blivit ett så pass hett ämne under året då de flesta av oss spenderat mycket tid hemma och fått mer utrymme för att upptäcka och laga nya recept, säger Linnéa Aguero, PR- och kommunikationschef hos Readly. 

I tider då många har semestrat på hemmaplan har Readly undersökt vilka utländska kök som de svarande föredrar att laga mat från.
Italien och Medelhavet toppar listan där 44 procent angett dem som favorit, följt av rätter från USA med 25 procent och Sydostasien med 16 procent.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil