Linas arbetar aktivt kring minskat svinn

Linas arbetar aktivt kring minskat svinn
Foto: Linas Matkasse

Linas matkasse arbetar aktivt kring hållbarhet och matsvinn och har i samarbete med Microsoft hittat ett verktyg man tror vara effektivt.

Enligt en rapport från FN påstås varje svensk i genomsnitt slänga 81 kg mat och livsmedel varje år. Och ett ämne som har lyfts under COP26 var det direkta sambandet mellan matsvinn och klimatförändringar.
Man uppskattar att omkring tio procent av de globala utsläppen av växthusgaser är förknippade med mat som slängs. Därmed finns det stora incitament i att motverka matsvinn, är sammanfattningen i en pressrelease.

– Det var en utmaning som Linas matkasse tog sig an. De valde att undersöka ifall det gick att skapa ett effektivt och smart verktyg som skulle leda till ett minskat matsvinn inom koncernen med hjälp av AI och molnet.
– Genom Microsofts molnplattform Azure lyckades man slutligen skapa ett verktyg som kunde förutse kundernas framtida beställningar över två månader i förväg, skriver Harris Lukeman som arbetar med PR för Microsoft i Sverige.

– Tack vare dessa exakta prognoser kunde koncernen genomföra mer precisa beställningar hos sina lokala bönder och underleverantörer – vilka i sin tur kunde planera sin produktion bättre och därmed minska på svinnet. Det har resulterat i att Linas matkasse i dag har mindre än en procents matsvinn, en otroligt låg siffra inom livsmedelsbranschen, menar Lukeman.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.