5,4 procent även för handelns tjänstemän

5,4 procent även för handelns tjänstemän
Ola Axelsson. Foto: Svensk Handel
Nu är löneavtalen klara även för handelns tjänstemän och även här stannar löneökningarna vid 5,4 procent i ett avtal som sträcker sig 29 månader.

Nu är löneavtalen klara även för handelns tjänstemän och även här stannar löneökningarna vid 5,4 procent i ett avtal som sträcker sig 29 månader.

Svensk handel, arbetsgivarorganisationen, har kommit överens med Unionen och Akademikerförbunden, de två fackliga organisationer som representerar handelns tjänstemän.
Det nya avtalet gäller bland annat för anställda på handelsföretagens huvudkontor och för butikschefer, skriver Svensk handel.

Även detta avtal – liksom tidigare det för butiksanställda organiserade i LO-facket Handels – följer industriavtalets nivå.
Det innebär att löneökningsnivån stannar vid 5,4 procent totalt i ett avtal som sträcker sig över 29 månader med start 1 december i år och därmed med slutpunkt 30 april 2023.

– Med tanke på den turbulenta tid som många handelsföretag går igenom är det viktigt att vi tecknat långa avtal som ger företagen förutsägbarhet och stabilitet, säger Ola Axelsson, förhandlingschef för Svensk handel.
Det nya avtalet gäller totalt cirka 80 000 tjänstemän inom handeln.

Svensk handel och Unionen har enats om att tillsätta en arbetsgrupp som ska följa det lokala lönearbetet inom branschen.
För arbetsgivarsidan Svensk handel är det en prioriterad fråga att som man säger ”modernisera” löneavtalen med Unionen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil