5,4 procent även för handelns tjänstemän

5,4 procent även för handelns tjänstemän
Ola Axelsson. Foto: Svensk Handel
Nu är löneavtalen klara även för handelns tjänstemän och även här stannar löneökningarna vid 5,4 procent i ett avtal som sträcker sig 29 månader.

Nu är löneavtalen klara även för handelns tjänstemän och även här stannar löneökningarna vid 5,4 procent i ett avtal som sträcker sig 29 månader.

Svensk handel, arbetsgivarorganisationen, har kommit överens med Unionen och Akademikerförbunden, de två fackliga organisationer som representerar handelns tjänstemän.
Det nya avtalet gäller bland annat för anställda på handelsföretagens huvudkontor och för butikschefer, skriver Svensk handel.

Även detta avtal – liksom tidigare det för butiksanställda organiserade i LO-facket Handels – följer industriavtalets nivå.
Det innebär att löneökningsnivån stannar vid 5,4 procent totalt i ett avtal som sträcker sig över 29 månader med start 1 december i år och därmed med slutpunkt 30 april 2023.

– Med tanke på den turbulenta tid som många handelsföretag går igenom är det viktigt att vi tecknat långa avtal som ger företagen förutsägbarhet och stabilitet, säger Ola Axelsson, förhandlingschef för Svensk handel.
Det nya avtalet gäller totalt cirka 80 000 tjänstemän inom handeln.

Svensk handel och Unionen har enats om att tillsätta en arbetsgrupp som ska följa det lokala lönearbetet inom branschen.
För arbetsgivarsidan Svensk handel är det en prioriterad fråga att som man säger ”modernisera” löneavtalen med Unionen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil