Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Nya mönster när vi handlar

Ensam shoppare? Så ser det ut när nästan alla svarande i en undersökning säger att de beter sig annorlunda i butiken nu. | Foto: Pressbild
Nio av tio svarande har ändrat sitt beteende i butiker med anledning av coronapandemin. Det framgår i en ny undersökning från Svensk dagligvaruhandel.

Svensk dagligvaruhandel har låtit Demoskop undersöka hur vårt beteende i dagligvarubutiken påverkats av coronapandemin. Det visar sig då att nio av tio svarande har förändrat sitt beteende i butiken – och på flera sätt.

Att hålla särskilt avstånd till andra i butiken var för de allra flesta ett nytt men numera självklart beteende. Men det visade sig också att vi i högre grad än tidigare planerar våra inköp i förväg och åker till butiken på tider då det normalt inte är lika många där. En av fem anger att de försöker att åka ensamma till butiken.

– Dagligvaruhandelsaktörerna har sedan början av april då Folkhälsomyndigheten kom med nya rekommendationer arbetat mycket aktivt med olika åtgärder i butikerna. Vi följer utvecklingen och inför sommaren fortsätter vi vår gemensamma annons- och informationskampanj med förhoppning att man fortsätter agera så att trängsel inte uppstår, berättar Karin Brynell, vd för Svensk Dagligvaruhandel.

Trots positiva förändringar vill man inte luta sig tillbaka.
– Undersökningen bekräftar att det idag finns en medvetenhet om hur man bör agera för att minska risken för smittspridning. Men det finns utrymme för förbättringar, som att ännu fler funderar på om de kan åka ensam till butiken. Det handlar också om att hålla ut, inte minst under kommande stora mathelger som midsommar, avslutar Brynell.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.