En decimeter är också en meter?

En hamburgerrestaurang i Västerbotten får nu anmärkningar efter att ha mätt upp avståndet gästerna bör ha i decimeter istället för i meter.

”En inställd spelning är också en spelning”, sade Ulf Lundell en gång och kanske kan hamburgerkedjans restaurang i norr hävda något liknande, typ att ”En decimeter är också en meter”.
I vilket fall är det något sådant man nu får anmärkning för.

Hamburgerkedjan har en central policy när det gäller att hålla avstånd mellan gästerna i coronatider och har även skickat ut trängselmarkeringar till sina restauranger i hela Sverige.
Så också till restaurangen i Västerbotten där man dock helst inte ville stänga en kassa och få längre köer utan istället satte upp avståndsmarkeringarna med betydligt kortare avstånd än rekommenderat – drygt två decimeter för att vara exakt.

När kommunens miljöinspektörer nyligen gjorde en inspektion upptäckte de detta och påpekade felaktigheten för restaurangens ansvariga.
Motargumentet från de inblandade var att man av misstag räknat decimeter istället för meter när man mätt upp det markerade avståndet.

– Det har gått snett. Jag och restaurangchefen var inte uppmärksamma på det, säger ansvarig distriktschef till vk.se.
Det är, konstaterar vi, ganska lätt att instämma i.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil