Coop-poäng kan gå till att skänka vaccin

Coop-poäng kan gå till att skänka vaccin
Vaccine forwards grundare Elisabeth Thand Ringqvist. Foto: Skärgårdsstiftelsen
Nu kan Coops medlemmar skänka bort Covid-19-vaccin med sina bonuspoäng. Det sker i ett nytt samarbete med ideella organisationen Vaccine forward.

Nu kan Coops medlemmar skänka bort Covid-19-vaccin med sina bonuspoäng. Det sker i ett nytt samarbete med ideella organisationen Vaccine forward.

Coop startar ett nytt samarbete med Vaccine forward, en ideell insamlingsorganisation för inköp och distribution av Covid-19 vaccin till världens 92 fattigaste ekonomier.
Coops medlemmar kan nu, genom att använda sina poäng, skänka ett Covid-19-vaccin till någon i de fattigaste delarna av världen.

För 8 500 insamlade Coop-poäng, eller 85 kronor, kan Coops medlemmar nu skänka Covid-19-vaccin till människor i världens 92 fattigaste ekonomier.

– Vi är väldigt glada över att få det här samarbetet på plats så att fler kan få tillgång till livsviktigt vaccin. Nu kan vi erbjuda våra 3,7 miljoner medlemmar möjligheten att göra skillnad genom att stötta det viktiga arbete som Vaccine forward gör, säger Karin Friis, chef för avdelningen lojalitet & kampanj hos Coop Sverige.

Alla pengar som Vaccine forward samlar in går till Gavi (Globala vaccinalliansen) Covax AMC och på Vaccine forwards hemsida kan man se hur långt de har kommit och hur de arbetar med att redovisa de medel som kommit in.
I skrivande stund har man samlat in donationer som möjliggör över 39 000 vaccinationer.

– Även om vaccineringen tagit fart i flera delar av världen kommer denna pandemi inte vara över förrän alla länder får tillgång till vaccin, och just nu saknas det flera miljarder kronor för att nå dit. Vi är därför så glada för vårt samarbete med Coop, för det möjliggör för många fler att vara med och bidra, säger Vaccine forwards grundare Elisabeth Thand Ringqvist.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil