Coop-poäng kan gå till att skänka vaccin

Coop-poäng kan gå till att skänka vaccin
Vaccine forwards grundare Elisabeth Thand Ringqvist. Foto: Skärgårdsstiftelsen
Nu kan Coops medlemmar skänka bort Covid-19-vaccin med sina bonuspoäng. Det sker i ett nytt samarbete med ideella organisationen Vaccine forward.

Nu kan Coops medlemmar skänka bort Covid-19-vaccin med sina bonuspoäng. Det sker i ett nytt samarbete med ideella organisationen Vaccine forward.

Coop startar ett nytt samarbete med Vaccine forward, en ideell insamlingsorganisation för inköp och distribution av Covid-19 vaccin till världens 92 fattigaste ekonomier.
Coops medlemmar kan nu, genom att använda sina poäng, skänka ett Covid-19-vaccin till någon i de fattigaste delarna av världen.

För 8 500 insamlade Coop-poäng, eller 85 kronor, kan Coops medlemmar nu skänka Covid-19-vaccin till människor i världens 92 fattigaste ekonomier.

– Vi är väldigt glada över att få det här samarbetet på plats så att fler kan få tillgång till livsviktigt vaccin. Nu kan vi erbjuda våra 3,7 miljoner medlemmar möjligheten att göra skillnad genom att stötta det viktiga arbete som Vaccine forward gör, säger Karin Friis, chef för avdelningen lojalitet & kampanj hos Coop Sverige.

Alla pengar som Vaccine forward samlar in går till Gavi (Globala vaccinalliansen) Covax AMC och på Vaccine forwards hemsida kan man se hur långt de har kommit och hur de arbetar med att redovisa de medel som kommit in.
I skrivande stund har man samlat in donationer som möjliggör över 39 000 vaccinationer.

– Även om vaccineringen tagit fart i flera delar av världen kommer denna pandemi inte vara över förrän alla länder får tillgång till vaccin, och just nu saknas det flera miljarder kronor för att nå dit. Vi är därför så glada för vårt samarbete med Coop, för det möjliggör för många fler att vara med och bidra, säger Vaccine forwards grundare Elisabeth Thand Ringqvist.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

En riktigt het aktie

Mitt i debatten och kritiken kring de snabbt stigande matpriserna tar Axfood plats bland Swedbanks favoritaktier. En bra investering, menar banken.

”Proteinskiftet har stannat av”

Proteinskiftet har stannat av, vego backar och växtbaserat ifrågasätts på sina håll med ny styrka. På ”Next Veg” hos Orkla Foods letade man orsaker.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil