Springnotehärvan fortsätter växa

Arkivbild Mostphotos
Springnotehärvan i Malmö fortsätter att växa, enligt rapporter från Dagens Nyheter. Fyra personer har häktats i samband med händelsen där ett stort sällskap åt och drack för 80 000 kronor på en restaurang utan att betala.

Kammaråklagare Henrik Nordquist informerar att utredningen fortsätter att utökas och det kan bli aktuellt med fler misstänkta personer. Enligt Nordquist har de fyra häktade begått systematiska bedrägerier där de lurat restauranger, butiker och livsmedelsaffärer på betydande belopp, ibland i sexsiffriga summor. De fyra tillhör två par som ingår i en större grupp av anhöriga och har agerat i olika konstellationer.

Ett av de använda uppläggen har varit att skapa föreningar för att köpa varor på faktura och sedan avstå från att betala. Ett exempel är när de lurade ett lekland i Malmö på varor till ett värde av 50 000 kronor, inklusive Muminprodukter. Situationen fortsätter att utvecklas med fler detaljer och potentiella misstänkta.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil