Välkomnar stöd men kräver snabb aktion

Välkomnar stöd men kräver snabb aktion
Svensk handels Mats Hedenström förklarar att man tycker det är glädjande att stödåtgärder är på gång. Foto: Pressbild
Svensk handel välkomnar regeringens stödpaket men påpekar att nu krävs skyndsamhet och snabb handläggning så att stöden når de företag dit de ska.

Svensk handel välkomnar regeringens stödpaket men påpekar att nu krävs skyndsamhet och snabb handläggning så att stöden når de företag dit de ska.

Sedan riksdagens beslut om ny pandemilag fattades den 8 januari har en rad stödåtgärder presenterats, konstaterar Svensk handel som välkomnar åtgärderna.
Nu vill man se skyndsamhet i beslutsfattande och handläggning av stöden för att de snabbt ska nå ut till drabbade företag.

Under veckan har en rad stödåtgärder presenterats i form av bland annat utökade möjligheter till korttidspermittering, höjt och förlängt omställningsstöd, tidigareläggning av sänkta arbetsgivaravgifter för unga samt förlängda skatteanstånd.
Under fredagskvällen kom också besked om att hyresstödet återinförs.

– Det är glädjande att stödåtgärderna verkar komma på plats. Vi kan nu pricka av punkt efter punkt på de krav vi har haft gällande stödåtgärder till våra medlemsföretag. Såväl regeringen som oppositionspartierna förtjänar ett tack för det, säger Svensk handels näringspolitiska chef Mats Hedenström.

– Nu gäller det dock att förslagen snabbt omsätts till beslut och att samma skyndsamhet följer med i handläggningen av stöden så att de når de drabbade företagen. Vi har tyvärr tidigare erfarenhet av långsamma processer och lång väntan på nödvändiga utbetalningar.

Hyresstödet, som fick kritik i våras för att det inte nådde mottagarna i tillräcklig omfattning, kräver regeringens uppmärksamhet för att det ska fungera bättre denna gång, påpekar organisationen.

– När regeringen återigen väljer en utformning av hyresstödet som kräver en tredje part så måste regeringen också ta ansvar för att det fungerar, menar Mats Hedenström.
– Det är centralt för handeln att hyresstödet får bättre effekt än i våras vilket förutsätter att man hittar en väg för att samspelet mellan fastighetsägare och handlare ska fungera bättre.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil