Välkomnar stöd men kräver snabb aktion

Välkomnar stöd men kräver snabb aktion
Svensk handels Mats Hedenström förklarar att man tycker det är glädjande att stödåtgärder är på gång. Foto: Pressbild
Svensk handel välkomnar regeringens stödpaket men påpekar att nu krävs skyndsamhet och snabb handläggning så att stöden når de företag dit de ska.

Svensk handel välkomnar regeringens stödpaket men påpekar att nu krävs skyndsamhet och snabb handläggning så att stöden når de företag dit de ska.

Sedan riksdagens beslut om ny pandemilag fattades den 8 januari har en rad stödåtgärder presenterats, konstaterar Svensk handel som välkomnar åtgärderna.
Nu vill man se skyndsamhet i beslutsfattande och handläggning av stöden för att de snabbt ska nå ut till drabbade företag.

Under veckan har en rad stödåtgärder presenterats i form av bland annat utökade möjligheter till korttidspermittering, höjt och förlängt omställningsstöd, tidigareläggning av sänkta arbetsgivaravgifter för unga samt förlängda skatteanstånd.
Under fredagskvällen kom också besked om att hyresstödet återinförs.

– Det är glädjande att stödåtgärderna verkar komma på plats. Vi kan nu pricka av punkt efter punkt på de krav vi har haft gällande stödåtgärder till våra medlemsföretag. Såväl regeringen som oppositionspartierna förtjänar ett tack för det, säger Svensk handels näringspolitiska chef Mats Hedenström.

– Nu gäller det dock att förslagen snabbt omsätts till beslut och att samma skyndsamhet följer med i handläggningen av stöden så att de når de drabbade företagen. Vi har tyvärr tidigare erfarenhet av långsamma processer och lång väntan på nödvändiga utbetalningar.

Hyresstödet, som fick kritik i våras för att det inte nådde mottagarna i tillräcklig omfattning, kräver regeringens uppmärksamhet för att det ska fungera bättre denna gång, påpekar organisationen.

– När regeringen återigen väljer en utformning av hyresstödet som kräver en tredje part så måste regeringen också ta ansvar för att det fungerar, menar Mats Hedenström.
– Det är centralt för handeln att hyresstödet får bättre effekt än i våras vilket förutsätter att man hittar en väg för att samspelet mellan fastighetsägare och handlare ska fungera bättre.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Dansukker utökar sitt svenska sortiment

Dansukker utökar sitt ”Från Sverige”-märkta sortiment när Brun farin strö från oktober får det blågula märket på sin förpackning i dagligvaruhandeln.

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil