Lantmännen jagar innovationer

Ola Axelsson blir ny förhandlingschef för Svensk handel och börjar nya jobbet 1 september. | Foto: Pressbild
Nu är årets utlysning från Lantmännens forskningsstiftelse här och fram till 1 oktober välkomnar stiftelsen innovationer inom tre centrala områden.

Årets utlysning för Lantmännens forskningsstiftelse – som stöttar forskning inom lantbruk, bioenergi och livsmedel – är nu öppen. Stiftelsen välkomnar ansökningar fram till den 1 oktober, meddelar man i en pressrelease.

Stiftelsen delar årligen ut upp till 25 miljoner kronor till forskning inom lantbrukets hela värdekedja, från jord till bord.
Den har tre prioriterade forskningsområden – lantbruk och maskin, bioenergi och gröna material samt livsmedel och förpackningar. Årets utlysning är öppen för ansökningar från och med idag, och fram till den 1 oktober 2020.

– Det finns ett stort behov av forskning som bidrar till en lönsam och hållbar jordbruks- och livsmedelsproduktion och det är precis sådana satsningar som stiftelsen finns till för att stödja, säger Hans Wallemyr, ordförande i Lantmännens forskningsstiftelse och vice ordförande i Lantmännens koncernstyrelse.

Just nu stöttar stiftelsen ett 50-tal olika projekt, både i Sverige och internationellt.
– Stiftelsen är unik på så sätt att ägare, akademi och tjänstemän alla arbetar integrerat för att säkerställa forskningens nytta för lantbruket, dess vetenskapliga kvalitet och affärsmässiga potential, säger Helena Fredriksson som är forskningschef hos stiftelsen.


Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil