”Svårt komma på något positivt nu”

”Svårt komma på något positivt nu”
Mattias Espert. Foto: Sveriges grisföretagare
Det är svårt att komma på något positivt med år 2021, säger Mattias Espert som är ordförande för Sveriges grisföretagare, även om året började bra.

Det är svårt att komma på något positivt med år 2021, säger Mattias Espert som är ordförande för Sveriges grisföretagare, även om året började bra.

De svenska grisföretagarna har inte haft något bra år, konstaterar deras ordförande hos jordbruksaktuellt.se.
– Jag har svårt att komma på något positivt med året just nu. Men året började ju i alla fall bra med de effekterna man kunde se av corona, med folks ändrade matvanor, säger Mattias Espert som ändå ser positiva drag i svenskarnas köpvanor;
– Fler har valt att handla sina matvaror i affärerna och valt att gynna svenskt och det lokala. Svenskarna har visat att de är lojala köpare och det är positivt, konstaterar han.

Samtidigt går det inte att blunda för de stora negativa saker som följt i coronapademins spår, påpekar Espert.
– Stater runt om i världen har fört in en massa pengar i samhällen. Mycket av dessa pengar har landat i råvaru- och aktiebörser som har gjort att många av våra insatsvaror har skjutit i höjden. Det som sticker ut mest är foderkostnaden som är upp cirka 35 procent och som påverkar företagets ekonomi mycket negativt. Även energipriserna har gått upp och ligger på rekordnivåer, avslutar Espert.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil