Biltema väljer DB Schenker

DB Schenker ska sköta Biltemas transporter enligt ett besked idag från de två koncernerna. | Foto: Pressbild
Idag meddelar Biltema att man ”efter noggrann analys” väljer att låta DB Schenker bli koncernens nya transportpartner av flera olika starka skäl.

Efter noggrann analys av potentiella samarbetspartners står det nu klart att DB Schenker kommer att bli Biltemas nya transportpartner, skriver Biltema i en pressrelease fredag.
Dotterbolaget DB ska förse Biltema med en global transportservice, konstaterar koncernen som menar att det nya avtalet ger både en mer effektiv och mer miljövänlig transportlösning liksom sänkta kostnader för sjöfrakten.

­– Allt är upplagt för ett starkt och produktivt samarbete, säger Knut R. Svenningsen, koncernchef för Biltema.
– För att vi ska kunna fortsätta växa och utvecklas behöver vi samarbetspartners med moderna system och lösningar och som har möjlighet att tillhandahålla den volym av distribution som vi är i behov av.

– Vi är stolta över att vara ansvariga för Biltemas globala transporter, säger Mats Grundius, avgående vd för Schenker i Sverige, Danmark och Island.
– Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete där vi tillsammans kan fortsätta utveckla logistiken och därigenom minska miljöpåverkan. I samverkan med Biltema ska vi fokusera på digitala lösningar och att kontinuerligt utveckla vår del av Biltemas distributionskedja, lovar Grundius.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil