Annons

Sveriges bästa magazine sedan 2002.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på email
E-post

Lägger ner men pratar på

Veganska Seitanfoods lägger ned verksamheten | Foto av Magda Ehlers
Veganska Seitanfoods lägger ned verksamheten sedan ägaren Nikolaos Pizanias uttryckt sig rasistiskt. Han tar dock inte avstånd från vad han skrivit.

Nikolaos Pizanias har byggt upp Motala-baserade veganförtaget Seitanfoods och varit framgångsrik.
Från 2016 till 2019 steg omsättningen från 5 miljoner kr till 23,6 miljoner kr och vinsten 2019 var drygt 2 miljoner kr.
Men sedan tidningen Syre uppmärksammat inlägg på sociala medier från Pizanias där han till exempel skrev om färgade att ”de kolorerades ”endgame” är ett folkmord på vita, ett rättare sagt deras utrotning. De hatar vita och vill utrota dem” tackade Seitanfoods partners för sig och bröt samarbetet.

Pizanias – som levererat till stora delar av dagligvaruhandeln – beslutade då att lägga ned företaget men hävdar att han tar avstånd från rasism och hatiska motsättningar. Däremot tar han inte avstånd från vad han skrivit.
– Jag pudlar inte och tänker inte backa utan stå för det jag skrivit, säger han till Food Supply.

Nu ska företagets lager säljas och godiset man har skänkas till välgörenhet. I övrigt varnar Pizanias för att ha något med veganer att göra eftersom veganer som grupp kidnappats av ”feminister och antirasister”.
– Det är framförallt de som avgudar Gudrun Schyman och röstar på FI samt unga kvinnor som inte har särskilt bra koll, sammanfattar Pizanias.

– Jag vill starkt varna alla företagare för att ge sig in i veganbranschen överhuvudtaget. Nästan alla företagare jag känner är höger och har åsikter som jag. Hela den här deplattformeringskulturen måste upphöra, det borde inte vara så viktigt vad en enskild vd säger. Tar vi bort alla de här företagen så blir det som i Sovjetunionen där man avrättade alla de rika bönderna, vilket ledde till svält, menar han.

Dela artikeln på:

Dela på linkedin
LinkedIn

Senaste nytt.

Presenteras av

Annons

Video

VIDEO: Kreativa lösningar

En Sibylla-handlare laddar en drönare med snabbmat. Ett konditori tillverkar ”dassrullar”. I Corona-krisens spår flödar samtidigt kreativiteten.

powered by Typeform

Annons

Annons

Annons

Anmäl dig till branschens bästa

powered by Typeform

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.