Lägger ner men pratar på

Veganska Seitanfoods lägger ned verksamheten | Foto av Magda Ehlers
Veganska Seitanfoods lägger ned verksamheten sedan ägaren Nikolaos Pizanias uttryckt sig rasistiskt. Han tar dock inte avstånd från vad han skrivit.

Nikolaos Pizanias har byggt upp Motala-baserade veganförtaget Seitanfoods och varit framgångsrik.
Från 2016 till 2019 steg omsättningen från 5 miljoner kr till 23,6 miljoner kr och vinsten 2019 var drygt 2 miljoner kr.
Men sedan tidningen Syre uppmärksammat inlägg på sociala medier från Pizanias där han till exempel skrev om färgade att ”de kolorerades ”endgame” är ett folkmord på vita, ett rättare sagt deras utrotning. De hatar vita och vill utrota dem” tackade Seitanfoods partners för sig och bröt samarbetet.

Pizanias – som levererat till stora delar av dagligvaruhandeln – beslutade då att lägga ned företaget men hävdar att han tar avstånd från rasism och hatiska motsättningar. Däremot tar han inte avstånd från vad han skrivit.
– Jag pudlar inte och tänker inte backa utan stå för det jag skrivit, säger han till Food Supply.

Nu ska företagets lager säljas och godiset man har skänkas till välgörenhet. I övrigt varnar Pizanias för att ha något med veganer att göra eftersom veganer som grupp kidnappats av ”feminister och antirasister”.
– Det är framförallt de som avgudar Gudrun Schyman och röstar på FI samt unga kvinnor som inte har särskilt bra koll, sammanfattar Pizanias.

– Jag vill starkt varna alla företagare för att ge sig in i veganbranschen överhuvudtaget. Nästan alla företagare jag känner är höger och har åsikter som jag. Hela den här deplattformeringskulturen måste upphöra, det borde inte vara så viktigt vad en enskild vd säger. Tar vi bort alla de här företagen så blir det som i Sovjetunionen där man avrättade alla de rika bönderna, vilket ledde till svält, menar han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil