Lägger ner men pratar på

Veganska Seitanfoods lägger ned verksamheten | Foto av Magda Ehlers
Veganska Seitanfoods lägger ned verksamheten sedan ägaren Nikolaos Pizanias uttryckt sig rasistiskt. Han tar dock inte avstånd från vad han skrivit.

Nikolaos Pizanias har byggt upp Motala-baserade veganförtaget Seitanfoods och varit framgångsrik.
Från 2016 till 2019 steg omsättningen från 5 miljoner kr till 23,6 miljoner kr och vinsten 2019 var drygt 2 miljoner kr.
Men sedan tidningen Syre uppmärksammat inlägg på sociala medier från Pizanias där han till exempel skrev om färgade att ”de kolorerades ”endgame” är ett folkmord på vita, ett rättare sagt deras utrotning. De hatar vita och vill utrota dem” tackade Seitanfoods partners för sig och bröt samarbetet.

Pizanias – som levererat till stora delar av dagligvaruhandeln – beslutade då att lägga ned företaget men hävdar att han tar avstånd från rasism och hatiska motsättningar. Däremot tar han inte avstånd från vad han skrivit.
– Jag pudlar inte och tänker inte backa utan stå för det jag skrivit, säger han till Food Supply.

Nu ska företagets lager säljas och godiset man har skänkas till välgörenhet. I övrigt varnar Pizanias för att ha något med veganer att göra eftersom veganer som grupp kidnappats av ”feminister och antirasister”.
– Det är framförallt de som avgudar Gudrun Schyman och röstar på FI samt unga kvinnor som inte har särskilt bra koll, sammanfattar Pizanias.

– Jag vill starkt varna alla företagare för att ge sig in i veganbranschen överhuvudtaget. Nästan alla företagare jag känner är höger och har åsikter som jag. Hela den här deplattformeringskulturen måste upphöra, det borde inte vara så viktigt vad en enskild vd säger. Tar vi bort alla de här företagen så blir det som i Sovjetunionen där man avrättade alla de rika bönderna, vilket ledde till svält, menar han.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

Hemköp Jakobsberg nyinvigt och igång

Nu har Hemköp Jakobsberg öppnat på nytt. Det sker efter en omfattande modernisering. Under tiden har man fått vara i tillfälliga lokaler.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil