Tre nya leverantörer dyker upp hos Lidl

Tre nya leverantörer dyker upp hos Lidl
Torbjörn Ullstens Mjälloms tunnbröd är en av de tre nya leverantörerna hos Lidl. Foto: Pressbild Lidl
Lidl fortsätter att bygga på sin andel svenska varor, idag 20 procent, genom nya avtal och har nu börjat samarbete med tre nya svenska leverantörer.

Lidl fortsätter att bygga på sin andel svenska varor, idag 20 procent, genom nya avtal och har nu börjat samarbete med tre nya svenska leverantörer.

Lidl Sverige fortsätter sin satsning på ett utökat sortiment av svensk mat.
Det har gått ett drygt år sedan Lidl startade ett snabbspår för små, svenska matproducenter vilket lett till ett stort antal nya leverantörer.
Nu har samarbete inletts med ytterligare tre producenter – Klings glass, Östgötasvamp och Mjälloms tunnbröd.

– Vi är stolta över att ständigt utöka vårt sortiment av mat från små, svenska leverantörer. Vi vet att det uppskattas av våra kunder. Hittills har vi sålt över 3,3 miljoner varor inom ramen för vårt projekt som syftar till att stötta svenska leverantörer, säger Peter Kebrič som är inköpsdirektör hos Lidl Sverige.
– Det är roligt att vi nu inlett samarbete med ytterligare tre leverantörer.

Traditionsrika Mjälloms tunnbröd från Ullånger på Höga kusten är en av de tre. Mjälloms tunnbröd tillverkar tunnbröd utifrån ett originalrecept som är mer än 100 år.
– Utan samarbetet med Lidl så hade det varit en tuffare utmaning för oss att fortsätta att utveckla hantverket och företaget som min farmor startade 1923, säger Torbjörn Ullsten, vd och huvudägare till företaget.

I Mariestad finns glasstillverkaren Klings glass, som blir ytterligare ett tillskott i Lidls butiker. De har gjort glass sedan 50-talet på svenska råvaror som svensk grädde och svenska bär.
Även champinjoner och portabello från Östgötasvamp i Vikingstad utanför Linköping kommer nu att finnas i Lidls butiker. Bakom företaget finns fyra ingenjörer med ursprung i Iran som bestämde sig för att odla svamp på heltid.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil