Tre nya leverantörer dyker upp hos Lidl

Tre nya leverantörer dyker upp hos Lidl
Torbjörn Ullstens Mjälloms tunnbröd är en av de tre nya leverantörerna hos Lidl. Foto: Pressbild Lidl
Lidl fortsätter att bygga på sin andel svenska varor, idag 20 procent, genom nya avtal och har nu börjat samarbete med tre nya svenska leverantörer.

Lidl fortsätter att bygga på sin andel svenska varor, idag 20 procent, genom nya avtal och har nu börjat samarbete med tre nya svenska leverantörer.

Lidl Sverige fortsätter sin satsning på ett utökat sortiment av svensk mat.
Det har gått ett drygt år sedan Lidl startade ett snabbspår för små, svenska matproducenter vilket lett till ett stort antal nya leverantörer.
Nu har samarbete inletts med ytterligare tre producenter – Klings glass, Östgötasvamp och Mjälloms tunnbröd.

– Vi är stolta över att ständigt utöka vårt sortiment av mat från små, svenska leverantörer. Vi vet att det uppskattas av våra kunder. Hittills har vi sålt över 3,3 miljoner varor inom ramen för vårt projekt som syftar till att stötta svenska leverantörer, säger Peter Kebrič som är inköpsdirektör hos Lidl Sverige.
– Det är roligt att vi nu inlett samarbete med ytterligare tre leverantörer.

Traditionsrika Mjälloms tunnbröd från Ullånger på Höga kusten är en av de tre. Mjälloms tunnbröd tillverkar tunnbröd utifrån ett originalrecept som är mer än 100 år.
– Utan samarbetet med Lidl så hade det varit en tuffare utmaning för oss att fortsätta att utveckla hantverket och företaget som min farmor startade 1923, säger Torbjörn Ullsten, vd och huvudägare till företaget.

I Mariestad finns glasstillverkaren Klings glass, som blir ytterligare ett tillskott i Lidls butiker. De har gjort glass sedan 50-talet på svenska råvaror som svensk grädde och svenska bär.
Även champinjoner och portabello från Östgötasvamp i Vikingstad utanför Linköping kommer nu att finnas i Lidls butiker. Bakom företaget finns fyra ingenjörer med ursprung i Iran som bestämde sig för att odla svamp på heltid.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil