Tre nya leverantörer dyker upp hos Lidl

Tre nya leverantörer dyker upp hos Lidl
Torbjörn Ullstens Mjälloms tunnbröd är en av de tre nya leverantörerna hos Lidl. Foto: Pressbild Lidl
Lidl fortsätter att bygga på sin andel svenska varor, idag 20 procent, genom nya avtal och har nu börjat samarbete med tre nya svenska leverantörer.

Lidl fortsätter att bygga på sin andel svenska varor, idag 20 procent, genom nya avtal och har nu börjat samarbete med tre nya svenska leverantörer.

Lidl Sverige fortsätter sin satsning på ett utökat sortiment av svensk mat.
Det har gått ett drygt år sedan Lidl startade ett snabbspår för små, svenska matproducenter vilket lett till ett stort antal nya leverantörer.
Nu har samarbete inletts med ytterligare tre producenter – Klings glass, Östgötasvamp och Mjälloms tunnbröd.

– Vi är stolta över att ständigt utöka vårt sortiment av mat från små, svenska leverantörer. Vi vet att det uppskattas av våra kunder. Hittills har vi sålt över 3,3 miljoner varor inom ramen för vårt projekt som syftar till att stötta svenska leverantörer, säger Peter Kebrič som är inköpsdirektör hos Lidl Sverige.
– Det är roligt att vi nu inlett samarbete med ytterligare tre leverantörer.

Traditionsrika Mjälloms tunnbröd från Ullånger på Höga kusten är en av de tre. Mjälloms tunnbröd tillverkar tunnbröd utifrån ett originalrecept som är mer än 100 år.
– Utan samarbetet med Lidl så hade det varit en tuffare utmaning för oss att fortsätta att utveckla hantverket och företaget som min farmor startade 1923, säger Torbjörn Ullsten, vd och huvudägare till företaget.

I Mariestad finns glasstillverkaren Klings glass, som blir ytterligare ett tillskott i Lidls butiker. De har gjort glass sedan 50-talet på svenska råvaror som svensk grädde och svenska bär.
Även champinjoner och portabello från Östgötasvamp i Vikingstad utanför Linköping kommer nu att finnas i Lidls butiker. Bakom företaget finns fyra ingenjörer med ursprung i Iran som bestämde sig för att odla svamp på heltid.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil