Ny slitstark papperskasse

Ny slitstark papperskasse
Här är den nya slitstarka papperskasse för återanvändning som Billerud Korsnäs skapat. Foto: Pressbild

Billerud Korsnäs och Group packaging har skapat en ny, extra slitstark papperskasse som passar för återanvändning och som nu ska ut på marknaden.

Billerud Korsnäs har använt sin långa erfarenhet av förpackningsmaterial i papper till att, i samarbete med Group packaging, skapa en extra slitstark papperskasse som fungerar för långvarig användning.

Bärkassen – som ska ersätta tyg- och kraftigare plastkassar – är gjord av kraftpappret Fibreform för att få styrka och hållbarhet.

– Återanvändbara påsar av RPET-, tyg- eller polypropen har länge varit tillgängliga för konsumenter men nu kan alla dessa ersättas av en bärkasse av Fibreform, hävdar Veronica Fylkner, försäljningschef hos Billerud Korsnäs.

Enligt Billerud Korsnäs har tester i laboratorium bekräftat den nya papperskassens hållbarhet för långvarig återanvändning.

– Vi testade en kasse tills den gick sönder och den varade i 43 cykler vilket motsvarar 860 lyft, och detta med en hög vikt på 16 kg. Vi kan verkligen slå fast att Fibreform är lämpligt för återanvändning i alla typer av väder, menar Veronica Fylkner.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil