Ny slitstark papperskasse

Ny slitstark papperskasse
Här är den nya slitstarka papperskasse för återanvändning som Billerud Korsnäs skapat. Foto: Pressbild

Billerud Korsnäs och Group packaging har skapat en ny, extra slitstark papperskasse som passar för återanvändning och som nu ska ut på marknaden.

Billerud Korsnäs har använt sin långa erfarenhet av förpackningsmaterial i papper till att, i samarbete med Group packaging, skapa en extra slitstark papperskasse som fungerar för långvarig användning.

Bärkassen – som ska ersätta tyg- och kraftigare plastkassar – är gjord av kraftpappret Fibreform för att få styrka och hållbarhet.

– Återanvändbara påsar av RPET-, tyg- eller polypropen har länge varit tillgängliga för konsumenter men nu kan alla dessa ersättas av en bärkasse av Fibreform, hävdar Veronica Fylkner, försäljningschef hos Billerud Korsnäs.

Enligt Billerud Korsnäs har tester i laboratorium bekräftat den nya papperskassens hållbarhet för långvarig återanvändning.

– Vi testade en kasse tills den gick sönder och den varade i 43 cykler vilket motsvarar 860 lyft, och detta med en hög vikt på 16 kg. Vi kan verkligen slå fast att Fibreform är lämpligt för återanvändning i alla typer av väder, menar Veronica Fylkner.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil