Ny slitstark papperskasse

Ny slitstark papperskasse
Här är den nya slitstarka papperskasse för återanvändning som Billerud Korsnäs skapat. Foto: Pressbild

Billerud Korsnäs och Group packaging har skapat en ny, extra slitstark papperskasse som passar för återanvändning och som nu ska ut på marknaden.

Billerud Korsnäs har använt sin långa erfarenhet av förpackningsmaterial i papper till att, i samarbete med Group packaging, skapa en extra slitstark papperskasse som fungerar för långvarig användning.

Bärkassen – som ska ersätta tyg- och kraftigare plastkassar – är gjord av kraftpappret Fibreform för att få styrka och hållbarhet.

– Återanvändbara påsar av RPET-, tyg- eller polypropen har länge varit tillgängliga för konsumenter men nu kan alla dessa ersättas av en bärkasse av Fibreform, hävdar Veronica Fylkner, försäljningschef hos Billerud Korsnäs.

Enligt Billerud Korsnäs har tester i laboratorium bekräftat den nya papperskassens hållbarhet för långvarig återanvändning.

– Vi testade en kasse tills den gick sönder och den varade i 43 cykler vilket motsvarar 860 lyft, och detta med en hög vikt på 16 kg. Vi kan verkligen slå fast att Fibreform är lämpligt för återanvändning i alla typer av väder, menar Veronica Fylkner.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil