”Tradition ledstjärna i årets julhandel”

Foto MostPhotos
Vi följer traditionerna och få kommer att minska på julbord och festligheter men julklappar väljas mer noggrant, enligt HUI:s analys av årets julhandel.

Julen är en högtid präglad av traditioner. Trots att årets julhandel sker i en ekonomiskt turbulent tid förväntas få göra avkall på julbord och festligheter. 
Däremot kommer det ekonomiska läget att påverka försäljningen och julklappar kommer att köpas där konsumenten får mest värde för pengarna.

Det tro HUI som tror att efter två år av pandemityngda julfiranden präglas den stundande julen av ett tuffare ekonomiskt utgångsläge. 
Konkurrensen om hushållens konsumtion i årets julhandel kommer från stigande levnadskostnader, men även från reaperioder.

Dessutom räcker pengarna till mindre än under förra året. Som en följd av detta görs årets julhandelsprognos både i löpande och fasta priser. 
Prognosen i löpande priser uppgår till 2 procent och är fullt prisdriven. 

Dagligvaruhandeln ökar med 13 procent och sällanköpsvaruhandeln minskar med 4 procent. Försäljningen i fasta priser bedöms minska med 7 procent totalt, där dagligvaruhandeln minskar med 3 procent och sällanköpsvaruhandeln minskar med 9 procent.

– Julhandeln 2022 kan sammanfattas med tradition och värde. Få kommer att dra ner på julmiddagar och sällskapsaktiviteter runt jul, vilket håller försäljningen i dagligvaruhandeln i nivå med före pandemin”, säger Joakim Wirén, analytiker hos HUI Research.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil