”Tradition ledstjärna i årets julhandel”

Foto MostPhotos
Vi följer traditionerna och få kommer att minska på julbord och festligheter men julklappar väljas mer noggrant, enligt HUI:s analys av årets julhandel.

Julen är en högtid präglad av traditioner. Trots att årets julhandel sker i en ekonomiskt turbulent tid förväntas få göra avkall på julbord och festligheter. 
Däremot kommer det ekonomiska läget att påverka försäljningen och julklappar kommer att köpas där konsumenten får mest värde för pengarna.

Det tro HUI som tror att efter två år av pandemityngda julfiranden präglas den stundande julen av ett tuffare ekonomiskt utgångsläge. 
Konkurrensen om hushållens konsumtion i årets julhandel kommer från stigande levnadskostnader, men även från reaperioder.

Dessutom räcker pengarna till mindre än under förra året. Som en följd av detta görs årets julhandelsprognos både i löpande och fasta priser. 
Prognosen i löpande priser uppgår till 2 procent och är fullt prisdriven. 

Dagligvaruhandeln ökar med 13 procent och sällanköpsvaruhandeln minskar med 4 procent. Försäljningen i fasta priser bedöms minska med 7 procent totalt, där dagligvaruhandeln minskar med 3 procent och sällanköpsvaruhandeln minskar med 9 procent.

– Julhandeln 2022 kan sammanfattas med tradition och värde. Få kommer att dra ner på julmiddagar och sällskapsaktiviteter runt jul, vilket håller försäljningen i dagligvaruhandeln i nivå med före pandemin”, säger Joakim Wirén, analytiker hos HUI Research.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil