Odla mat i stadsmiljö

Startupbolaget Harvest belönas tvåfalt för att utveckla sin pilotanläggning för klimatsmart produktion i stadsmiljö. Harvest får dels ett hållbarhetsstipendium, dels ett pris som vinnare i en stor klimattävling.

Ett av de första stipendierna från Anna Borgeryds minnesfond går till nystartade företaget Harvest i Umeå. Harvest får stipendiet för arbetet med att bygga en pilotanläggning för att producera mat mitt i Umeå. Genom odling i tätbefolkade områden och med leverans direkt till kunden minskar transporter och behov av emballage.

– Stipendiet möjliggör vår resa mot uthållig försörjning genom att förbättra sättet vi producerar, konsumerar och värdesätter mat, säger Ellen Bergström som driver Harvest tillsammans med bröderna Tobias och Daniel Remes.

Anna Borgeryd var Polarbröds tidigare huvudägare och chefsstrateg. Efter hennes bortgång i februari 2019 startades minnesfonden för att främja forskning och projekt för uthållig försörjning.

Harvest har också vunnit första pris i Uminova Innovations stora klimattävling Energy Solution Challenge. Priset är 200 000 kronor och hjälp av affärsutvecklare att driva affärsidén framåt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil