Stora skillnader när vi väljer sparformer

Stora skillnader när vi väljer sparformer
Foto: Mostphotos
Det är enligt en färsk undersökning skillnad i hur kvinnor och män sparar och Ica-banken hävdar ”okunskap” som ett möjligt skäl till att det är så.

Det är enligt en färsk undersökning skillnad i hur kvinnor och män sparar och Ica-banken hävdar ”okunskap” som ett möjligt skäl till att det är så.

Svenskarnas två mest använda sparformer är aktiefonder och sparkonto utan ränta. Men vem som väljer vilken skiljer sig åt.
Svensken sparar i genomsnitt 3 726 kr per månad, hävdar Ica-banken som skriver att många väljer sparformer som kan få pengar att växa över tid.

45 procent av de som svarat i undersökningen sparar i aktiefonder och 34 procent i blandfonder.
Men det finns stora skillnader mellan könen, skriver banken och hänvisar till att kvinnor oftare än män väljer sparformer som ger ingen eller en liten avkastning, som sparkonto utan ränta.

51 procent av de kvinnor som svarat uppger att de använder sig av sparformen sparkonto utan ränta, medan siffran för män i undersökningen är 37 procent.
En liknande skillnad finns när det gäller aktiefonder vilka 51 procent av männen i undersökningen men endast 38 procent av kvinnorna i den sparar i.

– Att kvinnor, i högre grad än män, väljer sparformer med liten eller ingen möjlighet till ränta på ränta-effekten är inte förvånande, då tidigare studier kommit fram till liknande resultat, konstaterar Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil