Stora skillnader när vi väljer sparformer

Stora skillnader när vi väljer sparformer
Foto: Mostphotos

Det är enligt en färsk undersökning skillnad i hur kvinnor och män sparar och Ica-banken hävdar ”okunskap” som ett möjligt skäl till att det är så.

Svenskarnas två mest använda sparformer är aktiefonder och sparkonto utan ränta. Men vem som väljer vilken skiljer sig åt.
Svensken sparar i genomsnitt 3 726 kr per månad, hävdar Ica-banken som skriver att många väljer sparformer som kan få pengar att växa över tid.

45 procent av de som svarat i undersökningen sparar i aktiefonder och 34 procent i blandfonder.
Men det finns stora skillnader mellan könen, skriver banken och hänvisar till att kvinnor oftare än män väljer sparformer som ger ingen eller en liten avkastning, som sparkonto utan ränta.

51 procent av de kvinnor som svarat uppger att de använder sig av sparformen sparkonto utan ränta, medan siffran för män i undersökningen är 37 procent.
En liknande skillnad finns när det gäller aktiefonder vilka 51 procent av männen i undersökningen men endast 38 procent av kvinnorna i den sparar i.

– Att kvinnor, i högre grad än män, väljer sparformer med liten eller ingen möjlighet till ränta på ränta-effekten är inte förvånande, då tidigare studier kommit fram till liknande resultat, konstaterar Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Klassikern pappersbaserat förpackad

Klassikern pappersbaserat förpackad

En svensk klassiker i form av Scan falukorv på 800 g-ring, blir nu pappersbaserat förpackat i en innovation från Mondi, istället för i dagens plast.

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar bygger ett nytt samarbete. Det tar sin utgångspunkt i snögubben Valle som finns på Skistars destinationer och som nu blir glass.

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

En tredjedel svarar ”mer än 50 gånger per dag”, var femte 18-29-åring ”mer än 100 gånger per dag”. Det gäller hur ofta vi svenskar kollar mobilen.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.