Vill laga mat själv – nobbar färdigrätter

Vill laga mat själv – nobbar färdigrätter
Tove Chevalley, chef för Electrolux Innovationshub. Foto: Electrolux
Electrolux har låtit göra en stor enkät om ungas framtidssyn, klimat och mat. Ett besked är att man vill laga maten själv och inte köpa färdigt.

Electrolux har låtit göra en stor enkät om ungas framtidssyn, klimat och mat. Ett besked är att man vill laga maten själv och inte köpa färdigt.

14 000 unga (15-20 år) i ett stort antal länder har svarat. 1 008 av dem är svenska ungdomar.
Beskeden?
Många som vill laga mat på sunda villkor och 10 procent som tror att de inte kommer att behöva laga mat alls i framtiden.

Bland många andra besked som att 36 procent av de som svarat vill ha möjlighet att laga sin egen mat medan endast 12 procent av dem vill äta färdigrätter.

12 procent av de svarande tror de kommer att äta laboratorieproducerat kött och 9 procent att de kommer att äta mer protein baserat på insekter. 34 procent av de som svarat vill kompostera eller återanvända allt som annars blir matsvinn.

Läs mer om ungas syn på framtid, mat och klimat i nästa printmagasin, Butikstrender 9/21

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

Ica-banken höjer sparräntan igen

Ica-banken höjer återigen sparräntan. Den här gången kommer det som en omedelbar reaktion på riksbankens räntebesked torsdag.

Ännu ett nytt svenskt snabbmatskoncept

Nu kommer ytterligare ett svenskt restaurangkoncept med ambitionen att utmana de stora snabbmatskedjorna. ”Fiffis” är namnet på den senaste utmanaren.

Hemköp öppnar i nya lokaler i Örby

Nu har Hemköp öppnat sin nya fräscha Hemköp-butik i Örby i södra Stockholm. Efter två år kunde man slå upp portarna 14 september.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil