Huj ökar takten i produktionen

Huj ökar takten i produktionen
Nu får banden öka hastigheten när Huj skalar upp sin produktion i Alingsås. Foto: Pressbild Huj
Huj ökar produktionen av sina växtbaserade pålägg i Alingsås genom en automatisering av processen som ger möjligheter till en rejäl satsning framöver.

Huj ökar produktionen av sina växtbaserade pålägg i Alingsås genom en automatisering av processen som ger möjligheter till en rejäl satsning framöver.

En stor del av Hujs produktion av växtbaserade pålägg i Alingsås har tidigare varit manuell men under hösten har det satsats stort och det har byggts om i produktionen, skriver företaget i en pressrelease.
Det här är Hujs hittills största satsning och ger möjlighet till en flerdubblad försäljning under nästa år.

– Tidigare kunde vi fylla och förpacka ungefär 7 burkar per minut, men med den nya förpackningslinjen kan vi producera 60 burkar i minuten, alltså en burk i sekunden, säger Alice Knap, grundare av och vd för Huj.

I dagsläget finns Huj i cirka 700 butiker runtom i Sverige.  Planen är att stärka positionerna och fortsätta växa inom dagligvaruhandeln men även att hitta fler säljkanaler inom hotell- och kafé-sektorerna.

Eftersom det är en stor efterfrågan på svensktillverkade produkter har man höga förhoppningar o m utvecklingen för Huj, som under ett år tid planerat och genomfört utbyggnaden av sin Och eftersom svenskproducerade produkter har stor efterfrågan hos konsument så är förhoppningarna höga. Under tolv månader har Huj planerat och genomfört utbyggnaden av sin produktion i Arlas gamla lokaler i Alingsås.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil